Simicska Lajos fia belép a médiapiacra

Simicska Lajos 24 éves fia hamarosan ügyvezető igazgató lesz a nagyvállalkozó egyik médiacégénél. A múlt héten kezdeményezték Simicska Ádám Lajos ügyvezetői bejegyzését a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-nél. A cégadatok szerint megtartja posztját a Nemzet Kft. eddigi ügyvezetője, Tóth Marianna is.

 

Igazi bizalmi ember kerül hamarosan a Magyar Nemzetet kiadó cég élére. 2016. április 13-i kezdettel, azaz múlt hét szerdán ugyanis kezdeményezték Simicska Ádám Lajos ügyvezetői bejegyzését a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-nél. A 24 éves, hárskúti lakcímű ügyvezető neve mellett jelenleg még a „bejegyzés alatt” kitétel szerepel. A cégadatok szerint megtartja posztját a Nemzet Kft. eddigi ügyvezetője, Tóth Marianna is, aki Liszkay Gábor tavalyi távozása – a nevezetes G-nap – óta vezeti a kiadót.

 

A legfrissebb, tavalyi utolsó negyedéves terjesztési adatok szerint a Magyar Nemzetből napi átlagban 38 ezer példányt nyomtattak, ebből 22 ezer darabot tudtak értékesíteni, a lap előfizetőinek a száma pedig meghaladta a 15 ezret. A napilap hírportálja, az MNO az elmúlt időszakban havi 700 ezer körüli látogatószámot ért el.

 

Az újabban amolyan jobboldali, de mégis ellenzéki lapként működő Magyar Nemzet számára nem indult egyszerűen az év. Február elején tiltólistára kerültek az Országgyűlésben, ami azt jelenti, hogy lemondták az összes, a napilapra szóló előfizetésüket. Március óta pedig az Aldi diszkontlánc vette ki a kínálatából a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó napilapot, amit a piaci igények megváltozásával indokoltak.

  • Megosztom