Simicska kezében a Class FM

A Class FM-et működtető Advenio Zrt. legnagyobb részvényese lett Simicska Lajos. A rádió legnagyobb hirdetőpartnereinek egyike az állami Szerencsejáték Zrt.

Átalakultak az Advenio tulajdonosi viszonyai, és az addig 50 százalékos szavazati joggal bíró Nyerges Zsoltnak csak 3 szavazata maradt, míg Simicska Lajos kezébe 24 szavazat került. Ezzel a legnagyobb állami megrendeléseket is elnyerő közgépes vállalkozó lett a rádió fő részvényese. A többiek: Lánchíd Kereskedőház (13 szavazat), és PRO-AURUM Vagyonkezelő Zrt (10 szavazat).

Az üggyel foglalkozó Nol.hu arról is ír, hogy a Lánchíd Kereskedőház Kft. Nyerges Zsolt és a Lánchíd Rádió Kft. tulajdonában van, a PRO-AURUM Vagyonkezelő Zrt. pedig részben szintén Simicska Lajosé.

Az Advenio-nak egyébként nagyon jól megy, 2012-ben az adózott eredménye több mint 910 millió forint volt, nettó árbevétele pedig 2,6 milliárd forint. A rádió sikerében nem kevés szerepe van annak, hogy a kormányváltás óta számtalan állami hirdetést itt helyeznek el, nagy partnerük például a Szerencsejáték Zrt. A cég 2011-ben bruttó 580 milliót költött el a Class FM-nél, míg az akkor még működő versenytárs Neo FM-nél csak 8 milliót. Tavaly pedig a Nol szerint a Szerencsejáték Zrt. nettó 377 millió forintot költött el az immár Simicska-tulajdonba került rádiónál, ahová a lottósorsolás is átkerült az állami Kossuth Rádióról.

  • Megosztom