Sikeres volt a paneles kampány

Hazánkban közel 800 ezer panellakás található, így kijelenthető, hogy nem csak több millió magyar számára jelent elsődleges lakókörnyezetet, hanem a közgondolkodás, térkultúra és identitás szerves részét is képezi. A 4-5 éve erőteljesen növekvő érdeklődés bizonyítja, hogy már nem ciki panelban lakni. Van jövő az ilyen lakásokban, érdemes költeni a felújításukra is. Ebből kiindulva indított az OTP Lakástakarék elsőként kreatív kampányt kifejezetten a panellakás tulajdonosokra fókuszálva.

Az OTP Lakástakarék többcsatornás kreatív kampányának célja az volt, hogy a lakástulajdonosok nyissanak lakástakarékpénztári megtakarítást és kis lépésekben gyűjtsenek forrást lakásuk felújítására. A kampány fókuszában egy átlagos, de rossz állapotú panellakás teljes körű átalakításának lépéseit mutatták be, elemenként tájékoztatva az érdeklődőket a lehetséges finanszírozási lehetőségekről. A kampány arcának és szakmai tanácsadójának Csorba Anita tértervezőt youtubert, építészmérnököt, influencert választották, aki évek óta vloggerként van jelen a hazai médiapiacon, különböző social media csatornáin többszázezren követik.

A kampány tavaly szeptember elején indult, és a napokban nyerte el végleges formáját a teljesen újjászületett lakás. Csorba Anita 22 részben mutatta be a kezdetek kezdetétől a munkafolyamatokat, adott praktikus tanácsokat és tippeket a lakástulajdonosoknak. A kampány sikerét jelzi, hogy a közel fél éves időtartama alatt az epizódok rendszeresen 50 és 100 ezer közötti számú nézőt vonzottak. Legtöbbeket a konyha átalakítás érdekelt, 180 ezren voltak kíváncsiak Anita ötleteire. A social és saját csatornákon túl a projekt külön honlapot is kapott.

„A Felújítalak projekt a napokban ért véget és nagyon büszkék vagyunk az elért eredményekre. A számok tükrében elmondható, hogy a videó filmek nagyon népszerűek voltak az olvasók, nézők körében, bízom benne, hogy sokak fantáziáját meg tudtuk mozgatni ötleteinkkel.” – mondja Köntös Péter, az OTP Lakástakarék vezérigazgató-helyettese. „Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az emberek a lakástakarékpénztári megtakarításukat elsősorban felújításra használják fel. Ebben igyekeztünk praktikus és megfizethető megoldások bemutatásával segíteni a paneltulajdonosokat.

  • Megosztom