Segített az Auchan

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány jelentős, 12.000 eurós pénzügyi adománnyal járul hozzá a fogyatékkal élő gyermekekkel és fiatal felnőttekkel foglalkozó debreceni Fény Felé Alapítvány céljainak megvalósításához. Az Alapítvány és a debreceni Auchan áruház közös projektjének célkitűzése, hogy létrehozzanak egy hiánypótló, új akkreditált oktatóközpontot az Alapítvány gondozásában élők számára.

 

Jelentős pénzösszeget, 12.000 eurót nyert el a fogyatékkal élő gyermekekkel és fiatal felnőttekkel foglalkozó debreceni Fény Felé Alapítvány az Auchan az Ifjúságért Alapítvány pályázatán. A debreceni Auchan áruházzal közös projekt célja, hogy létrehozzanak egy hiánypótló, új akkreditált oktatóközpontot az Alapítvány gondozásában élők számára. A pályázat segítségével lehetőség nyílik egy debreceni lakóépület és telek megvásárlására, ahol az oktatóközpont kialakítását követően a fogyatékkal élő gyermekeket és fiatal felnőtteket folyamatosan képzik majd, oktatják a napi teendők egyedüli ellátására, illetve felkészítik őket a munkára, a munkagyakorlat megszerzésére, és egészségfejlesztő programokat is szerveznek számukra.

 

Az Auchan debreceni áruháza hosszú távon is szeretne együttműködni a Fény Felé Alapítvánnyal, így az oktatási központ és a lakóotthonok felújításában, korszerűsítésében, a kert szépítésében az áruház önkéntes munkatársai is segédkeznek majd. A vállalat ezen felül folyamatosan helyet biztosít az Alapítvány gondozottjai által elkészített termékek értékesítéséhez, sőt, hosszú távon lehetőséget szeretne nyújtani az áruházban történő foglalkoztatásra is.

 

„Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány kiemelt feladatának tekinti a fogyatékkal élő gyermekek és fiatal felnőttek fejlesztését, önállóságra nevelését és társadalomba való integrálását, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy hosszú távon is támogathatjuk a Fény Felé Alapítványt céljaik megvalósításában” – mondta el Nagy István, az Auchan debreceni áruházának igazgatója.

  • Megosztom