Segített a SPAR

Normal
0
21

A Magyarország című matricagyűjtő  akció keretében a SPAR minden értékesített kék matricacsomag árából 1 forintot ajánlott fel a Fővárosi Állatkert első számú alapítványának. A vásárlóknak köszönhetően összesen 3 millió forint adomány gyűlt össze, mellyel a SPAR az alapítvány platina fokozatú támogatója lett.

2013. október 16-án véget ért a SPAR-csoport Magyarország című matricás gyűjtőakciója, amelynek keretében bemutatásra került hazánk növény- és állatvilága. A promócióhoz kapcsolódóan, a társadalmi felelősségvállalás jegyében a SPAR minden értékesített kék matricacsomag árából 1 forintot ajánlott fel az Alapítvány a Budapesti Állatkertért közhasznú szervezetnek. A sikeres akció eredményeként a vállalat összesen 3.000.000 forint adománnyal támogatja az alapítványt.

 

„Az adományt egyrészt az állatkerti állatok életkörülményeinek javítására, másrészt pedig állatvédelemre fordítják majd” – mondta Putz Csaba, a Fővárosi Állat- és Növénykert alapítványának kuratóriumi elnöke. 

 

„Az album és vele együtt Magyarország természeti kincsei mintegy 300 ezer háztartásba jutottak el, ami nem mindennapi egy ismeretterjesztő kiadvány esetében. A családok remélhetőleg megtartják és lapozzák a későbbiekben is az albumot, így az abban szereplő, magyar fotósok által illusztrált ismeretek még évekig jó szolgálatot tesznek” – hangsúlyozta Saltzer Kornél, a SPAR Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. 

 

A 3 millió forintos támogatásnak köszönhetően a SPAR platina fokozatú támogatójává vált az Alapítvány a Budapesti Állatkertért közhasznú szervezetnek, így lehetősége nyílt örökbe fogadni egy állatot. A SPAR a választás jogát átadta vásárlóinak, s örökbefogadási versenyt hirdetett a Facebook oldalán. A megmérettetés során Margit, a gólya kapta a legtöbb szavazatot, megelőzve ezzel Icát, a mangalicát és Egyetlent, a kanalas gémet. A hivatalos örökbefogadási ceremónia 2013. október 19-én, nyilvános közönségtalálkozó keretében zajlott a Fővárosi Állatkertben.

 

  • Megosztom