Segített a Morgan Stanley

A Morgan Stanley közel száz dolgozója 400 órányi önkéntes munkával segített, hogy kisiskolások, gyermekkórházak és segélyszervezetek használhassanak korszerűbb számítógépeket.

A vállalat budapesti irodájának dolgozói maguk tisztították meg, formatálták újra és tették külsősök számára is használhatóvá azt a 817 számítógépet, amelyet a vállalat többségében magyarországi gyermekszervezeteknek, iskoláknak, kórházaknak adományozott. Ez a munka adott lehetőséget arra, hogy többek között a Bátor Tábor, a Heim Pál Gyermekkórház, a Gézengúz Alapítvány vagy éppen a Ferencvárosi Komplex Óvoda és Általános Iskola dolgozói korszerűbb számítógépeken dolgozhassanak.

„Az, hogy egy nagyvállalat számítógépeket adományoz nem újszerű, ma már megszokottnak is mondható. Az azonban, hogy a gépeket a vállalat dolgozói társadalmi munkában teszik használhatóvá, hogy így, önként is segítsenek, már nem teljesen az” – mondta el Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetője. „A Morgan Stanley a világ egyik vezető befektetési bankja. Érthető módon az adatbiztonság számunkra mindennél előbbre való. Éppen ezért a kiválasztott számítógépeket nagyon komoly szabályok szerint kell megtisztítani és teljesen újraformatálni. Mindez 800 számítógép esetén nem kis munka. Így nemcsak arra vagyok büszke, hogy segíteni tudunk számos fontos és értékes szervezetnek, de arra is, hogy a Morgan Stanley dolgozói igen nagy lelkesedéssel vettek részt ebben a munkában” – tette hozzá.

Nem bankárok: informatikusok
A Morgan Stanley a világ egyik legjelentősebb befektetési bankja, de a budapesti irodában nem bankárokkal, befektetési tanácsadókkal, hanem elsősorban informatikusokkal és matematikai elemzőkkel találkozhatnak a látogatók. A Duna-parti modern épületben dolgozó szakemberek fele informatikus, fejlesztő és IT infrastruktúra szakértő, az ő munkájuknak is köszönhető, hogy a Morgan Stanley globális szervezetének pénzügyi és banki rendszerei világszínvonalúak. A hazai IT-szakmai kötődés a magyarázat arra is, hogy miért számítógépekkel segített a vállalat.

36 támogatott szervezet
A Morgan Stanley összesen 817 darab számítógépet adományozott az alábbi megoszlásban:
kisiskolásoknak és oktatási intézményeknek 502 darab számítógép; kórházak gyermekosztályainak és gyermekkórházaknak 150 darab számítógép; hajléktalanokat, fogyatékkal élőket, hátrányos helyzetű családokat és időseket segítő szervezeteknek 165 darab számítógép.

Ilyen gépeken készül a Fedél Nélkül
A támogatott szervezetek között van a hajléktalanok segítésével foglalkozó Menhely alapítvány is. “A Morgan Stanley-től kapott számítógépek nagyon sokat segítenek nekünk. A gépek egy részét az alapítvány által kiadott Fedél Nélkül című utcalap szerkesztősége használja: a hajléktalan alkotók, a szociális munkások, segítők és önkéntesek közösen használják azokat a szerkesztőségi feladatokhoz. Versek, prózák, interjúk születnek a gépeken, és persze így az újság tördelése is sokkal gördülékenyebb. Nagyon köszönjük a Morgan Stanley-nek az adományt és a cég részéről nálunk dolgozó lelkes önkénteseknek is a szervezési segítséget! Hálásak vagyunk, hogy személyesen is segítettek, és persze remek dolog, hogy könnyebbé és gyorsabbá válthatott a munkánk.” – mondta el Primuszné Sára Réka, a Menhely Alapítvány adományszervezője.

  • Megosztom