Segített a K&H

4,3 millió forint értékben kap a gyermekek gyógyításához és mentéséhez szükséges eszközöket két kórház és két mentőállomás a K&H gyógyvarázs karácsonyi adományának köszönhetően. Az összeg a K&H karácsonyi támogatásából és a dolgozók által felajánlott adományokból gyűlt össze.

 

A K&H, 11 éves hagyományához híven, 2015 karácsonyán is a magyar gyermekegészségügy részére ajánlotta fel azt az összeget, amit partnerei és ügyfelei megajándékozására tett félre. A vállalati szintű adományozáshoz a pénzintézet kollégái is csatlakoztak, akik karácsonyi vacsorájuk költségét ajánlották fel a K&H gyógyvarázs program keretében a beteg gyerekek számára. Így a karácsonyi támogatás 3 millió forintja mellett további 1,3 millió forintot gyűjtöttek össze a kis betegeknek. A K&H gyógyvarázs karácsonyi felajánlásainak köszönhetően az új évet két kórház és két mentőállomás kezdheti új, modern eszközökkel, hogy még hatékonyabban gyógyíthassák a gyermekeket és segítsék őket abban, hogy mielőbb újra teljes életet élhessenek.

 

„A K&H elkötelezettségét a magyar gyermekegészségügy támogatása iránt mi sem mutatja jobban, mint hogy nemcsak a vállalat, de hosszú évek óta dolgozói is személyesen járulnak hozzá a beteg gyerekek gyógyítási feltételeinek javításához – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „2015 karácsonyán 440 kollégánk csatlakozott a K&H gyógyvarázshoz, amely azt bizonyítja, hogy dolgozóink is magukénak érzik a kezdeményezést, ők is fontosnak tartják a felnövekvő generáció egészségét, teljes életét. A vállalati és dolgozói felajánlásokból összegyűlt 4,3 millió forinttal közel 100 millió forintra nőtt az az összeg, amelyből 2004 óta karácsony alkalmával támogatta a K&H gyógyvarázs a gyermekegészségügy szereplőit – összesen 55 intézményt.”

 

A K&H karácsonyi támogatásán felajánlott 3 millió forint sorsa az eddigi évekhez hasonlóan közönségszavazáson dőlt el: a három jelöltre 17 980 szavazat érkezett a voksolás egy hónapja alatt. A legtöbb voksot a Törökszentmiklósi Mentőállomás kapta, amely így 1,5 millió forint értékben kap a gyermekek mentéséhez szükséges eszközöket. A második helyezett Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház 1 millió forintnyi támogatást kap, amit az újszülöttek ellátásában használatos eszközökre fordíthat, míg a harmadik helyen végzett XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat 500 ezer forint értékben vásárolhat a védőnők munkáját segítő orvosi műszereket.

 

A K&H-s dolgozók a saját felajánlásukból összegyűlt összeget a békéscsabai mentőállomásnak ajánlották fel, hogy a gyermekek szállításához és sürgősségi ellátásához nélkülözhetetlen új eszközökkel segítsék a mentősök munkáját.

 

 

  • Megosztom