Segített a Budapest Bank

A hatodik alkalommal meghirdetett Budapest Bank Békéscsabáért Program jóvoltából ezúttal 48 pályázó közül 17 civil szervezet nyert 100 és 500 ezer forint közötti összeget, amelyet a helyi fiatalok pályaválasztásának és pályakezdésének elősegítésére, valamint közösségépítő kezdeményezéseik megvalósítására fordíthatnak.

 

 

A Budapest Bank 2013 őszén indította a Budapest Bank Békéscsabáért Programot, amelyre a város és közvetlen környezetének fejlődését szolgáló kezdeményezésekkel pályázhatnak a nonprofit szervezetek. A program immár hatodik fordulójára rekordmennyiségű pályázat érkezett, amelyek elsősorban a közösségépítést szolgáló programokra – például kulturális, sport- és hagyományőrző rendezvényekre –, valamint a munka világára való sikeres felkészülést segítő projektekhez igényeltek támogatást. A Budapest Bank és Békéscsaba Önkormányzata közösen biztosította az 5 millió forintos pályázati forrást, amelyből 3,5 millió forintot a bank, 1,5 millió forintot pedig a város bocsátott rendelkezésre.

 

Pályaválasztás és pályakezdés kategóriában 4 szervezet nyert el összesen 950.000 forintot. A díjazott programok a változó munkaerő-piaci környezethez és a pályakezdők sajátos igényeihez igazodva támogatják a fiatalok első szárnybontogatását, például próbamunka-lehetőséggel, önismereti és pályaismereti foglalkozásokkal, újszerű tréningekkel, vagy épp játékos formában.

 

A közösségépítést szolgáló pályázatok a helyi közösségek széles körét ölelik fel: a 13 nyertes szervezet 4.050.000 forint támogatásból többek között a civil szervezeteket mozgósító rendezvényt, iskolások hétpróbáját és három város kerékpártúrát, szelfi-rekordkísérletet és közösségi kemenceépítést, irodalmi esteket és a társadalmi elfogadást célzó kezdeményezést, valamint sok színes hagyományőrző programot valósíthat meg.

 

„A békéscsabai Bankműveleti Központ mintegy 750 kollégát foglalkoztat, többségük a térség középiskoláiból és felsőoktatási intézményeiből kilépve kezdi meg nálunk pályafutását. Ezért is fontos számunkra, hogy minden lehetséges eszközzel támogassuk a helyi fiatalokat. Pályázati kiírásunk is ezt a célt szolgálta, éppúgy, mint a Szent István Egyetemen szeptemberben induló duális képzés” – mondta el Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció és minőség vezetője az ünnepélyes díjátadón.

 

A pályázat bírálóbizottságának társelnökei Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, valamint Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció és minőség vezetője voltak. A bizottság munkájában további tagokként Nánási János, a Békés Megyei Hírlap kiadóvezetője és főszerkesztője, Adriány Kincső, az Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország ügyvezető igazgatója, illetve Cs. Tóth Marianna, a Budapest Bank kommunikációs vezetője vettek részt.

 

A 2013-ban indult Budapest Bank Békéscsabáért Program eddigi hat pályázati ciklusára 260 pályázat érkezett, ennek keretében 73 nyertes civil szervezet részesült 100 és 500 ezer forint közötti vissza nem térítendő támogatásban, összesen 31 millió forint összegben.

 

A következő pályázati forduló felhívását a Budapest Bank honlapján teszik majd közzé.

  • Megosztom