Segített a Lenovo

Gyermekotthonokban élő, hátrányos helyzetű iskolás gyerekeknek segített a Lenovo Magyarország, a társaság száz darab táblagépet adományozott nekik, hogy segítse bekapcsolódásukat a digitális oktatásba.

A digitális oktatás nagyon nehéz helyzet elé állítja az állami gondozott gyerekeket, hiszen nem állnak rendelkezésükre olyan eszközök, amelyek segítségével tanulni tudnának a járvány idején. A kialakult helyzet miatt lemaradnak és ki is eshetnek az oktatásból, ami még tovább növeli hátrányukat a nem állami gondozásban nevelkedő társaikhoz képest. A Lenovo Magyarország tabletek adományozásával szeretné segíteni az állami gondozott gyerekek digitális oktatásba történő bekapcsolódását, ezért a vállalat száz darab Lenovo Tab M10 tabletet adományozott a Szülők Háza Alapítványnak, akik nehéz helyzetben élő családoknak és családi támogatás nélkül, állami gondoskodásban élő gyerekeknek nyújtanak támogatást.

A Szülők Háza Alapítványt dr. Kemény Dénes hozta létre, azzal a céllal, hogy az alapítvány szervezeti formában képviselhesse tovább a 2007 óta működő Szülők Háza mozgalom elveit és céljait. A szervezet elsődleges célja az, hogy elősegítse a nehéz helyzetben élők integrációját és felkészítse a befogadásukra a többségi társadalmat.

Az eszközök szétosztását alapos, előzetes felmérés és az intézmények vezetőivel való egyeztetés előzte meg annak érdekében, hogy a segítség a lehető legjobb helyre kerüljön és minél hatékonyabb legyen. A készülékekre az alapítvány munkatársai már előzetesen feltelepítették a digitális oktatásban való részvételhez szükséges összes programot, (Facebook, Messenger, Google Hangouts, Google Class, KRÉTA, ZOOM) így azok azonnal munkára foghatók.

Az eszközök szétosztása az alábbi intézmények és szervezetek között valósult meg: budapesti Bokréta Lakásotthoni és Gyermekotthoni Központ, Monosbéli Gyermekotthon, budapesti Kossuth Lajos Gyermekotthon, budapesti Bolyai Gyermekotthoni Központ, budapesti József Attila Gyermekotthoni Központ, bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon, Miskolci Gyermekotthon, szátoki Margaréta Gyermekotthon, balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon, győri Család és Gyermekjóléti Központ és az Újbudai Humán Szolgáltató Központ.

  • Megosztom