Sebességet vált a Nike

Nem aprózta el a fejlesztést a Nike, a sportszergyártó élvonalbeli futók közvetlen visszajelzései alapján újabb fokozatba kapcsolta legnépszerűbb futócipőjét.

A Nike Zoom Pegasus Turbónál a tervezők meghagyták a korábbi aerodinamikus formát és a lehető legnagyobb (85%-os) energiamegtérülés érdekében a Nike legkönnyebb habját, a ZoomX-et alkalmazták. Egy gyors emlékeztető fizikából: az energiát csak áthelyezni lehet, a talpban lévő hab a cipő által elvesztett energiamennyiségnek a csökkenését tudja elősegíteni. Amikor a talp elhagyja a földet, a hab visszaugrik és minél közelebb kerül eredeti formájához, annál több energia száll vissza a talpba.

A gyorsabb elrugaszkodás érdekében viszont kivették a korábbi modellekben fellelhető szénrost lemezt kivették a Nike Zoom Pegasus Turbóból. Míg egy egyszerű kocogáshoz túl erőteljes, ennek a merevségnek a csökkenése teszi igazán ideális versenycipővé az új modellt.

A Nike Zoom Pegasus Turbo augusztus 2-től lesz globálisan elérhető a kijelölt kiskereskedőknél és a nike.com-on. Az Egyesült Államokban, Kínában, Japánban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Brazíliában a NikePlus tagok számára viszont már július 19-től elérhető lesz a Nike és NRC applikációkon keresztül.

  • Megosztom