Schmidt Mária a Figyelő új tulajdonosa

Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója, az 56-os Emlékév Bizottság vezetője vette meg a Figyelőt az Origo beszámolója szerint. Elsősorban pénzügyi befektetőnek tekinti magát az üzleti hetilap új tulajdonosa, és a most is meglévő magas szintű szakmai munka folytatását tartja az egyik legfontosabb céljának.

 

Minőség, méltányosság és mértéktartás – ezzel a három szóval jellemezhető, hogy milyen újságot szeretnék csinálni a Figyelőből – nyilatkozta az Origónak Schmidt Mária, a lap új tulajdonosa a portál beszámolója szerint. A hetilap korábban is egy nagyon fontos orgánum volt Magyarországon és a mostani tranzakcióval szeretném, ha ez a hagyomány folytatódna. Nagyon sok tudás halmozódott föl a hetilapnál, és ennek az elvesztése óriási veszteség lett volna a hazai sajtóvilágban – tette hozzá Schmidt Mária.

 

Az új tulajdonos elsősorban pénzügyi befektetőként tekint magára, és a most is meglévő magas szintű szakmai munka folytatását tűzte ki az egyik legfontosabb céljának. Az Origo-nak nyilatkozva jelezte azt is, hogy abban az esetben, ha nem jelent volna meg befektetőként, a lap megszűnt volna. Több mint 70 követelést kellett kielégíteni ahhoz, hogy a kiadóval szembeni felszámolási eljárás lezáruljon – mondta az új tulajdonos.

 

A Figyelő elleni felszámolás eljárás tavaly november 4-én indult meg, mely nem fizetett ki egy szállítói számlát egy elszámolási és tulajdonosi vita következtében. A Mediacity egyébként a Figyelőn kívül is jelentős médiaportfólióval rendelkezik. Ők adják ki az IPM-et, a Családi Lapot, a CHIP Magazin magyar változatát, a Norbi Update Magazint, a Digitális Fotót, a Motorrevüt, a Műszaki Magazint és több más sajtóterméket.

 

A Figyelő hetilap példányszámát jelenleg nem mérik, de a korábbi MATESZ-mérések során 7-8 ezer körül mozgott. Bár ez nem tekinthető túl magas példányszámnak, a lap az utóbbi időben számtalan tényfeltáró cikkel és jelentős interjúval tudta tematizálni a hazai közéletet – derül ki a 24.hu összeállításából.

  • Megosztom