Saját csipet készít a Tesla

A Tesla elkészítette saját fejlesztésű, Hardware 3 névre hallgató csipjét, amelyet a Model S-be, X-be és 3-ba építenének be, és ezzel tovább tökéletesítenék az autók önvezető képességét.

Az Elon Musk által vezetett cégnél eddig az Nvidia Drive platformját használták. Azért dolgoznak most a váltáson, mert a saját fejlesztésű alkatrészekkel jobban tudnak a saját igényeikhez igazodni, és azokat kiszolgálni, vagyis a terveik szerint hatékonyabbak lesznek az autók.

A Hardware 3 frissítése a tervek szerint jövőre fejeződik be. A fejlesztés kulcsa, hogy az eszköz a beépített memóriájában képes legyen elvégezni azt a hatalmas mennyiségű adatfeldolgozást és -számítást, ami az önvezetéshez szükséges.
Az eddigi eredmények lenyűgözőek: a jelenlegi útelemző szoftver, amely az Nvidia hardverén fut, 200 adatképet tud elemezni másodpercenként, ezzel szemben a mostani fejlesztés segítségével ez a szám másodpercenként 2000-re ugrik, az ismétlések és a hibák szűrését is beleértve.

A Hardware 3 további jelentősége a Tesla számára, hogy e saját fejlesztésű eszközzel a cég a kezébe veszi a saját jövője irányítását. Már csak azért is, mert a saját fejlesztés sokkal nagyobb kapacitású, mint bármi, amit a piacon készen kaphatnak, így versenyelőnybe kerülhetnek. Ezenfelül így a saját igényeiknek megfelelő ütemben folytathatják a gyártást és a fejlesztést, ami szintén jelentős előnyhöz juttathatja a céget.

A már futó autók fedélzeti számítógépét pedig nagyon könnyen le lehet majd cserélni az újra. Elég egyszerűen lekapcsolni, kivenni a régit, és betenni a legújabb verziót – írta a techcrunch.com.

  • Megosztom