S Pen és brutális teljesítmény az új Samsung csúcsmobilban

A szokottnál kicsit korábban, már januárban megérkeztek a Samsung legújabb Galaxy S készülékei. A 21-es modellek természetesen 5G képességgel rendelkeznek, kiváló fotózást ígérnek, a csúcsot jelentő Ultra pedig megkapta a Note-okból jól ismert S Pent és 16 gigabájt RAM-mal rendelkező modell is van belőle.

A látványos, új stílust képviselő Galaxy S21 5G-t az önkifejezésre tervezték. A kompakt, 6,2 colos kijelzővel érkező készülék azoknak készült, akik a letisztult formatervezést részesítik előnyben. A Galaxy S21+ 5G nagyméretű, 6,7 colos kijelzőjével és nagyobb akkumulátorával ideális lehet játékmaratonokhoz vagy akár egy sorozat ledarálásához is.

A Galaxy S21 5G sorozatban mutatkozik be az új készülék keretével egybeolvadó kamerasziget, amely szinte tökéletesen illeszkedik a készülékház fém keretéhez, így letisztult és látványos egységet alkot. Az S21 5G és az S21+ 5G ehhez illeszkedő, feltűnő árnyalatokban érkezik, köztük az év színével, a Fantomlilával. Minden készüléknek tartós ködös fényezés biztosít kellemes, letisztult megjelenést.

A Galaxy S21 5G intelligens, teljes előlapi Dinamikus AMOLED 2X Infintiy-O kijelzője adaptív 120 Hz képfrissítésre képes, ezzel simább görgetést és kíméletesebb használatot tesz lehetővé. A készülék automatikusan a megjelenő tartalomhoz igazítja a frissítési rátát, legyen szó a közösségi oldalak használatáról vagy éppen filmnézésről. A kijelző a felhasználók látását is kíméli, az új Szemkímélő mód automatikusan állítja be a kibocsátott kékfény szintjét a napszaktól, a megjelenített tartalomtól és az alvási szokásoktól függően.

A Galaxy S21 5G készülékekben is megtalálható a Samsung mobilkamera fejlesztéseire épülő professzionális kamera, amely számos új funkcióval és innovatív videós megoldásokkal érkezik. A kamera a felhasználók tapasztalatától függetlenül nagyszerű képek elkészítésére alkalmas. Legyen szó akár a házikedvencekről készült videókról, bulifotókról vagy egy utazás csúcspontjairól, a Galaxy S21 5G és a Galaxy S21+ 5G képes a legtöbbet kihozni a felvételekből. A felhasználóknak elég kiválasztani a témát, kattintani, és a Galaxy S21 5G-re bízni a munka nehezét, így egyszerre megélhetik és meg is örökíthetik a pillanatot.

A továbbfejlesztett 8K videókivágás segítségével kristálytiszta képek emelhetők ki a 8K videofelvételekből, így minden pillanat megörökíthető és felvétel közben kiemelkedő minőségű állóképek is készülnek. Még ha gyorsan is mozog a telefon vagy éppen a felvétel tárgya, a Szuperstabil felvétel funkciónak köszönhetően a kész anyag sima és letisztult lesz.

A Galaxy S21 5G és a Galaxy S21+ 5G MI-alapú, háromlencsés, professzionális kamerája ideális eszköz a megtervezett és kontrollált felvételek elkészítéséhez. A kamerarendszer intuitív módon felméri a környezetet és beállítja a jelenetet, így minden felvétel a lehető legjobb minőségben készülhet el. Portré módban az MI kamera továbbfejlesztett 3D-elemzést használ, amely még pontosabban választja el a felvétel tárgyát a háttértől. A funkció lehetőséget ad a virtuális stúdió szintű megvilágítás használatára, valamint az MI háttéreffektusok igénybevételére annak érdekében, hogy valóban a felvétel tárgya legyen a középpontban. Ez a beállítás szelfiknél is kiválóan működik.

A távoli felvételek esetén, például kiránduláson vagy egy nagyobb beltérben, a továbbfejlesztett Space Zoom, ultranagyítás segít a tiszta és stabil felvételek elkészítésében. Az új Zoom rögzítés minimalizálja a remegést, így a Galaxy S21 5G és a Galaxy S21+ 5G tisztább képeket készít 30-szoros zoom mellett. Az MI segítségével a fókuszpont a keret közepén marad, a megnövelt feldolgozási teljesítménynek köszönhetően pedig kiváló, fényes képek készíthetők akár sötétben is.

A Galaxy S21 5G a Galaxy sorozat eddigi legújabb és legfejlettebb processzorával érkezik, így nagyobb sebességet, energiahatékonyságot és fejlett számítási teljesítményt biztosít az 5G kapcsolat és az eszközbe épített MI megoldások mellett. A Galaxy S21 5G-ben minden szükséges erőforrás megtalálható a látványos fotók feldolgozásához, a 8K videók rögzítéséhez, a felhőalapú játékmaratonokhoz vagy éppen egy kiváló videoklip elkészítéséhez.

A Galaxy S21 5G és Galaxy S21+ 5G eszközök 2021. január 29-től lesznek elérhetőek Magyarországon. A Galaxy S21 5G és Galaxy S21+ 5G előrendelésére január 14., 17:00. és január 28., 23:59 között van lehetőség.

A Galaxy S21 Ultra 5G az S21 széria legnagyobb tagja 6,8 colos Dinamikus AMOLED 2X kijelzőjével, amely a Samsung eddigi legjobbja. A felhasználóknak nem szükséges választaniuk a sima 120 Hz frissítési ráta és a látványos Quad HD+ felbontás között, az S21 Ultra 5G a Galaxy sorozat történetében először mindkettőt képes egyszerre nyújtani. A készülék automatikusan a megjelenő tartalomhoz igazítja a frissítési rátát 10- és 120 Hz között, így az energiahatékonyság miatt az üzemidő is tovább növekedhet.

A Galaxy S21 Ultra 5G kijelzője az S20 modellhez képest 25 százalékkal magasabb fényerőt biztosít, az 1500 nites érték az eddigi legmagasabb a Galaxy okostelefonok között. A kontrasztarány 50 százalékkal jobb az előző generációnál, így akár kültéren is lenyűgözően éles és tiszta a kép jeleníthető meg. Csakúgy, mint a Galaxy S21 5G és S21+ 5G, a Galaxy S21 Ultra 5G is rendelkezik a Szemkímélő szűrő technológiával, amely csökkenti a felhasználók szemének fáradását.

A Galaxy S21 Ultra 5G a Galaxy sorozat eddigi legfejlettebb kamerarendszerével érkezik, így a felhasználók különböző fényviszonyok és beállítások között is lenyűgöző, stúdióminőségű fotókat készíthetnek, az új MI-alapú megoldásokkal pedig könnyedén forgathatnak és szerkeszthetnek videókat, akár a profik.

A hátlapi quad kamera (ultraszéles-, széleslátószögű és duál tele lencsék) továbbfejlesztett, 108 MP pro szenzorával 12 bites HDR fotók készíthetők, amelyek 64-szer gazdagabb színeket és több mint háromszor szélesebb dinamikatartományt nyújtanak. A Galaxy készülékek közül elsőként készíthetők mindegyik lencsével 4K felvételek 60 fps mellett, beleértve az előlapi és a hátlapi kamerát is, így a felhasználók felvétel közben is szabadon válthatnak ezek között. A 12 bites RAW fájltípusnak köszönhetően egyetlen részlet sem veszik el a fényképek szerkesztése közben.

Az S21 Ultra 5G-vel a zoom használata közben nem szükséges a minőségromlás miatt aggódni. A Galaxy S21 Ultra 5G százszoros Space Zoom, ultranagyítás a Samsung első Duál Tele lencserendszerével érkezik, amelyben egy háromszoros és egy tízszeres optika található, mindkettő Kettős Pixel(2PD) Autofókusszal, amelynek köszönhetően nagy távolságból is tiszta felvételek készíthetők.

A Galaxy S21 Ultra 5G felhasználói a csúcskészüléküket a kreatív önkifejezés hatékony eszközeként is bevethetik. A Samsung az S sorozat történetében először hozza el a rajongók által kedvelt S Pen élményt a Galaxy S21 Ultra 5G készülékkel, a Wacom technológiájával. A rajzolástól kezdve a jegyzetelésen át a fényképek szerkesztéséig és a dokumentumok aláírásáig rengeteg új lehetőség érhető el. Akár egy Galaxy Note okostelefon vagy Galaxy Tab készülék S Pen-je is használható, de az S Pen külön is megvásárolható, vagy akár az egyedi tokkal együtt.

A Galaxy S21 Ultra 5G az egyik első okostelefon, amely támogatja a Wi-Fi 6E technológiát, amely minden eddiginél gyorsabb kapcsolatot biztosít. A nagyobb sávszélességnek és a gyorsabb internetkapcsolatnak köszönhetően a felhasználók pillanatok alatt streamelhetnek, vagy oszthatnak meg tartalmakat. Az ultragyors és alacsony késleltetésű 5G-nek köszönhetően az S21 Ultra 5G gyors videoletöltést, zökkenőmentes videokonferenciákat és streaming élményt tesz lehetővé.

A Galaxy S21 Ultra 5G továbbfejlesztett kamera-, kijelző- és csatlakoztathatósági funkcióit a Galaxy eszközök történetének legkorszerűbb chipsetje biztosítja, amelynek köszönhetően az eszköz gyorsabb, valamint nagyobb teljesítményre és jobb energiahatékonyságra képes. Amennyiben a készülék akkumulátora alacsony töltöttségi szintet jelez, a Galaxy S21 Ultra 5G mindössze 30 perc alatt képes újra 50 százalékos töltöttséget elérni.

A Galaxy S21 Ultra 5G 2021. január 29-től lesz elérhető Magyarországon.

  • Megosztom