Romantikával erősít a Filmcafe

Novemberben minden kedden a romantikus filmek rajongóinak kedvez a Filmcafé. Négy héten keresztül Michelle Pfeiffer, Matthew Perry, Balsai Mónika, és Katherine Heigl garantálja, hogy kellemes hangulatban teljenek az esték.

Várhatóan a hónap egyik kedvenc keddje november 14-ére esik majd, ekkor kerül ugyanis képernyőre az Ujj Mészáros Károly által rendezett Liza, a rókatündér, az elmúlt évek egyik legnépszerűbb magyar romantikus vígjátéka. A filmet az első hat hétben több, mint 74 ezren látták a hazai mozikban, amivel bekerült az öt legnézettebb alkotás közé hazánkban. Ujj Mészáros alkotását nem csak itthon fogadták kedvezően a nézők, 28 jelölésből 24 filmes díjat elnyert, és nemzetközi fesztiválokon is sikere volt.

A történetben Liza (Balsai Mónika) élete nem szól másról, minthogy gondoskodik a japán nagykövet özvegyéről, és közben az igaz szerelem után vágyakozik. Amikor pedig a születésnapján kimenőt kap, elhatározza, hogy valóra váltja vágyait, és megtalálja élete szerelmét, ám furcsa módon minden udvarlója idő előtt az örök vadászmezőkre távozik.

A következő kedden a leginkább a Jóbarátok-ból ismert Matthew Perry játssza a főszerepet a Fapofában, ahol Hudson Milbank szerepében egy depressziós és személyiségzavaros fogatókönyvírót alakít, aki magányosan tengeti napjait, szinte semmilyen kapcsolata nincs a külvilággal, leginkább csak egy golfcsatorna bámulásával tölti ki az életét, de egyszer csak találkozik álmai asszonyával – esélyt kapva egy új életre.

November utolsó hetében pedig a Golden Globe-díjas és háromszoros Oscar-díjra jelölt Michelle Pfeiffer csillogtatja meg tudását az Anyád lehetnék című filmben, amelyben nem csak az ő fejét csavarja el egy sokkal fiatalabb srác, de a lánya is éppen abba a korba lép, amikor a figyelmét többé már nem csak a játékok kötik le.

A romantikus őszi blokk pedig november 7-én 27 darab esküvővel indul, ahol Jane (Katherine Heigl) gondosan ügyel arra, hogy mindenkinek sínre kerüljön az élete, éppen csak az ő boldogsága késik valahol. A dolgok akkor vesznek igazán érdekes fordulatot, amikor Jane-t saját húga kéri meg arra, hogy 27 menyegző után szervezze meg az övét is. Igen ám, de a testvére éppen azzal a férfival készül házasságra, aki iránt ő maga is gyengéd érzelmeket táplál.

  • Megosztom