Retro Rádió néven indulhat az új országos adó

Eredetileg POP FM néven indult volna a Hold Reklám Kft. országos kereskedelmi rádiója, azonban a 24.hu úgy értesült, hogy Retro Rádió néven lesz majd elérhető az adó. Az új rádió nagyon hamar, akár már június első felében elrajtolhat.

Retro Rádió névvel már működik adó az országban, a 24.hu úgy tudja, hogy ennek nevét Magyar FM-re változtatják. Az eddigi Retro Rádiónak hamarosan lejár a médiaszolgáltatási jogosultsága Nyíregyházán és Budapesten is. A névváltás tényét erősíti, hogy a Magyar FM nevet a héten levédték az SZTNH-nál, valamint egy névtelenséget biztosító doménregisztrátornál a magyarfm.hu internetes végződést is regisztrálták.

A 24.hu úgy tudja, hogy a Médiatanács várhatóan hamarosan dönt is a Retro Rádió Magyar FM-re történő váltásáról, valamint a pályázatot POP FM néven megnyerő új, kormányközeli országos rádió Retróra történő átkeresztelésének engedélyéről.

Az új országos rádió nem csak a Retro Rádió nevet veszi fel, de az eddig közösségi rádióként ingyenes frekvenciát használó Retro Rádió arculatát is átveszi.

Az új országos rádiós cég stúdióját már hónapokkal ezelőtt megépítették Budapesten: akkor, amikor a médiatanácsi pályázatnak hivatalosan még nem is volt végeredménye. Ennek köszönhető az, hogy nagyon gyorsan, már júniusban, alig pár héttel a győztessé nyilvánításuk után el tudják indítani a sugárzást – írja összeállításában a 24.hu. A portál úgy értesült, hogy a múlt héten már az állami műsorszóró vállalat, az Antenna Hungária szakemberei üzembe is helyezték a cég budapesti stúdiójában a jeltovábbításhoz szükséges eszközöket.

A műsorsugárzás gyors elindításával az lehet a cél, hogy a Class FM-nek a Médiatanács ellen még most is folyamatban lévő perei ellenére már ne tudják elvenni a frekvenciát a pályázótól, és ha a Class FM-et működtető Advenio Zrt. esetleg sikerrel is pereskedik, már legfeljebb kártérítési igénnyel léphessen fel a frekvenciát a kormányközeli cégnek adó Médiatanács ellen. Ha a Class FM nyeri a pert, legfeljebb az adófizetők helytállnak a Médiatanács tévedése miatt, de a korábbi bírósági gyakorlat az, hogy ilyenkor már nem némítják el a frekvenciát megszerző médiaszolgáltatót. A Class FM a héten megtámadta a Hold Reklámot győztessé nyilvánító határozatot.

  • Megosztom