Rengeteget hozott tavaly az App Store

Tavaly decemberben egymilliárd dollárt költöttek el a felhasználók az App Store-ban különböző alkalmazásokra, az Apple digitális áruháza 2013-ban összesen több mint tízmilliárd dollárt hozott. A 2008-as indulás óta a fejlesztők 15 milliárd dollárt kerestek az App Store-on keresztül.

 

Az iPhone és iPad felhasználók összesen 10 milliárd dollárt költöttek el különböző alkalmazásokra az Apple által működtetett App Store-ban a múlt évben. Kiugróan nagy forgalmat hozott a digitális áruházban 2013 utolsó hónapja, amikor egymilliárd dollár értékben vásároltak.

 

A cég azt is bejelentette, hogy a szolgáltatás 2008-as elindítása óta a fejlesztők, akiknek alkalmazásait meg lehet vásárolni 15 milliárd dollárt kerestek. Figyelembe véve, hogy az Apple az applikációk értékesítése után 30 százalékos jutalékot von le, az App Store teljes forgalma 21,4 milliárd dollár lehet eddig.

 

A múlt évben összesen 225 ezer új alkalmazást töltöttek fel az App Store-ba, így a kínálat elérte az egymilliót. Decemberben egyébként az egy évvel korábbihoz képest 50 százalékkal több, 3milliárd applikációt töltöttek le az áruházból.

  • Megosztom