Rengeteg pénzt hoznak a mobilalkalmazások

A harmadik negyedévben 17 milliárd dolláros bevételt hoztak a mobilalkalmazások az App Annie adatai szerint, ez 28 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A két nagy mobilos alkalmazásboltból, az App Store-ból és a Google Play-ből a három hónap alatt 26 milliárd applikációt töltöttek le, ez 8 százalékkal múlta felül a 2016 harmadik negyedéves eredményt.

 

Megdöbbentő adatokat hozott nyilvánosságra az App Annie a mobilalkalmazások használatáról a harmadik negyedévre vonatkozóan, amiből kiderült, hogy az emberiség elképesztő mennyiségű időt tölt már ezekkel az alkalmazásokkal. A két nagy applikációbolt 17 milliárd dollárt hozott, nem meglepő módon a nagyobb szelet az App Store-ra jut, ami 11 milliárd dolláros részt hasított ki magának.

 

A letöltött alkalmazások számában ugyan nem mutatkozott ugrásszerű növekedés, viszont a 8 százalékos érték csak az újonnan telepített szoftverekre vonatkozik. A bővülésben egyébként a feltörekvő országok jártak élen, Indiában például kétszer annyit töltöttek le a július-szeptemberi időszakban, mint egy évvel korábban.

 

Az appokra szánt időben már annál nagyobb bővülést mért az App Annie. Csak androidos alkalmazásokkal 325 milliárd órát töltöttek a felhasználók a harmadik negyedévben, ráadásul ebben az értékben nincs benne a kínai adat. Ez negyven százalékos növekedést jelent éves összevetésben.

 

Az App Annie előrejelzése szerint 2021-ben már közel 240 milliárd alkalmazást töltenek majd le világszerte, míg az appokra költött összeg elérheti a százmilliárd dollárt.

  • Megosztom