Rengeteg pénzt költ a net megtisztítására a Google

A következő három évben 300 millió dollárt fordít a hiteles újságírás támogatására a Google annak érdekében, hogy visszaszorítsák a világhálót elárasztó álhíreket és megbízhatatlan információkat.

A Google News Initiative elnevezésű programot kedden egy New Yorkban megrendezett eseményen jelentették be. A kezdeményezés keretében megkönnyítenék a Google-felhasználóknak, hogy előfizessenek hírlapokra, illetve olyan eszközöket adnának a kiadók kezébe, amelyekkel gyorsan betöltődő mobiloldalakat készíthetnek – írja a programról a The New York Times.

Ez a program az eddigi legambíciózusabb lépés a Google részéről a felhasználóinak mutatott információ minőségének javítására, ráadásul a kezdeményezés jelentőségét emeli, hogy az elmúlt napokban újra a figyelem középpontjába került a nagy internetes szolgáltatók befolyása az információáramlásban.

A Google szerepet vállalat a Disinfo Lab nevű szervezet létrehozásában is, aminek célja az lesz, hogy azonosítsa a hamis híreket még a kezdeti időszakban, vagyis mielőtt széles körben elterjedhetnek a világhálón.

  • Megosztom