Rengeteg adományt söröztek össze a magyarok

Eddig 800 ezer forint adományt adott át a SHARE, a jótékony sör csapata különféle társadalmi szervezeteknek. A legújabb adományozott az oktatás területéről érkezett.

Az elmúlt években közel 3000 diák – főképp lányok – előtt nyitotta meg a technológia világát a SKOOL, megismertetve velük a tervezői gondolkodásmódot és segítve őket abban, hogy magabiztosabbak és sikeresek legyenek az tech iparágban. Többek között ezért ők kapták azt az adományt, amit a magyarok söröztek össze nekik az elmúlt pár hónapban. Mint Koleszár Szilvi, a SKOOL társalapítója elmondta, a pénzt önkéntesképzésre fordítják majd.

A százezer forintos adományt a SHARE, a jótékony sör csapata adta át a SKOOLnak. Az adomány odaítéléséről Vinnai Balázs, a SHARE oktatás-kutatásért felelős nagykövete döntött. Ő azt mondta, azért a SKOOLra esett a választása, mert kifejezetten fontosnak tartja, hogy egyre több lány számára legyen vonzó az informatika területe.

A SHARE sörmárkát három éve alapította három magyar vállalkozó, és az eredeti célnak megfelelően a beérkező profit 100%-át az utolsó fillérig jótékony célra fordítják.

Az adományozott szervezeteket minden alkalommal egy-egy átfogó terület SHARE-nagykövete választja ki.

Alvégi Lóci, a SHARE egyik alapítója az elmúlt három évet összefoglalva elmondta: a SHARE több, mint ötvenkét-ezer eladott sörön van túl, a mostanival együtt 800 ezer forint adományt adott át összesen. Az összeg egytől-egyig a társadalomért tenni akaró szervezeteknél kötött ki.

Ősztől várhatóan még több pubban, szórakozóhelyen és rendezvényen bukkannak fel a jótékony sörök, mivel a SHARE első tőkebevonási köre sikeres volt, és ez felpörgeti a disztribúciót – számolt be róla Alvégi Lóci. A csapathoz – befektetőként és egyben tanácsadóként – Szathmáry Viktor tech vállalkozó és Lévai Gábor, a társadalmi célú befektetésekre szakosodott pénzügyi szakember csatlakozott.

És bár a nyári fesztivál- és rendezvényszezonnak vége, a SHARE azért is várja kifejezetten optimistán az idei év hátralévő részét, mert tapasztalataik szerint egyre több cégnél szempont a társadalmi felelősségvállalás, amikor céges rendezvényekről, bulikról, évzáró eseményekről van szó.

„Egyre több helyen számít, hogy mind a munkatársak, mind a külvilág felé egyértelmű legyen az üzenet: egy nagyobbszabású, koccintós házirendezvény szervezésekor sem feledkeznek meg a jótékonyság fontosságáról.”

Az eddigi adományozottak és az őket választó SHARE-nagykövetek:

Káva Kulturális Műhely – Kovács Patrícia, színésznő

Utcajogász Egyesület – Amnesty International Magyarország

A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány – Kovács „Kokó” István, olimpiai aranyérmes bokszoló

Megálló Csoport Alapítvány – Kiss Tibi, énekes

Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület – WWF Hungary

Skool – Vinnai Balázs

fotó: Török Anna – Török Anna Photography

  • Megosztom