Rekordszámú jelölést kapott a NatGeo

A csatorna történetének eddigi legtöbb Emmy-díj jelölésével büszkélkedhet idén a National Geographic Channel: tizennyolc kategóriában jelölték filmjeit a televíziós produkciók egyik legrangosabb díjára.

Ebből tizenkét jelölést a Kozmosz: Történetek a világegyetemről (Cosmos: A Spacetime Odyssey) című tudományos-ismeretterjesztő filmsorozat kapott, amely nézettségét tekintve is a NatGeo eddigi legsikeresebb sorozata: világszerte több mint 135 millióan látták az NGCI és a FOX csatornáin.
A Cosmos: A National Geographic Deeper Dive is kapott egy jelölést, a legjobb ismeretterjesztő rövidfilm kategóriában.

Mindemellett három fontos jelölést szerzett a Rob Lowe főszereplésével készült, a 20. század egyik leghíresebb politikai merényletét feldolgozó A Kennedy-gyilkosság (Killing Kennedy) című film is, amely a legjobb tévéfilm, a legjobb operatőr (tévéfilm/minisorozat) és a legjobb hangkeverés (tévéfilm/minisorozat) kategóriában is indul.

A főleg természetfilmeket műsorára tűző NatGeo Wild csatorna is szerzett két jelölést, a legjobb narrátor kategóriában Daniel Craig a One Life és Jeremy Irons az Egy oroszlán élete (Game of Lions) filmért kapott jelölést.

  • Megosztom