Rekordszámú nevezés a grafikai pályázaton

Négyszáznál is több pályamű – az előző évek nevezéseinek kétszerese – érkezett a 2017-ben 15 éves jubileumát ünneplő Arany Rajzszög grafikai és tipográfiai megmérettetésre.

Az Arany Rajzszög Társaság (A-R-T) másfél évtizede alakult, hogy a 90-es években szabad alkotói útra lépő magyar grafikus művészeket, kreatív műhelyeket megmérettesse, és a széles közönség által megismerhetővé tegye nemcsak hazai, hanem a nemzetközi porondon is. Az A-R-T a hazai alkalmazott grafika kiemelkedő tehetségeinek támogatását és a vizuális kommunikáció fejlődésének segítését tűzte ki.

Az A-R-T az elmúlt másfél évtizedben 72 tervezőgrafikust díjazott kiemelkedő teljesítményéért és több mint 5.000 nevezésből 3.200 válogatott munkát mutatott be a nagyközönségnek is. A idei 15. Arany Rajzszög díjakat a Teslában adják át 2017. november 3-án pénteken az este 19 órakor kezdődő díjátadón és egyben kiállítás megnyitón a 10. Graphifest nyitórendezvényeként. A kiállításon a 440 beérkező pályaműből 360-at állítanak ki a szervezők.

A pénteki díjátadón 6 díjat osztanak majd ki többek között az „Az év fiatal pályakezdő tervezőgrafikusa”, „Az év grafikai stúdiója” és „A legjobb szuverén tervezőgrafikaii produkcióért” elismeréseket, de a zsűri több kiemelkedő életművet is elismeréssel honorál majd.

  • Megosztom