Rekordot hozott a World Press Photo kiállítás

Rekord látogatószámmal zárt a World Press Photo budapesti állomása: csaknem 34 ezer ember látogatta meg a kiállítást a Néprajzi Múzeumban, ahol a természetfotókból álló kísérő tárlat is nagyon népszerű volt.

 

Idén több mint 80 ezer képpel neveztek a World Press Photo versenyre, a zsűri 45 fotográfust díjazott nyolc kategóriában. A nyertes képekből álló kiállítás összesen száz városba utazik el, Budapesten hétfőig volt látható – írja az MTI.

 

A World Press Photo kiállításon bemutatott képek mind megjelentek már a világsajtóban, nagy részük mégis ismeretlen a látogatóknak. A digitális információáradat nem könnyíti meg a szemlélődést és a sajtóképek befogadását, ezért a kinyomtatott képek és történetek évről évre tömegeket vonzanak. A budapesti kiállításnak átlagban évente 20-25 ezer látogatója van.

 

A World Press Photo idei magyar díjazottja, a természetábrázolás kategóriában harmadik helyezett Máté Bence természetfotós kísérő tárlata a látogatói visszajelzések alapján rendkívül népszerű volt. Neki is köszönhető, hogy a World Press Photo felkavaró és sokszor megosztó volta ellenére idén sokkal több gyermekes család látogatta meg a kiállítást a Néprajzi Múzeumban.

  • Megosztom