Rekordot dönthet a Real Madrid

Gareth Bale, a Tottenham Hotspur walesi futballistája világcsúcsot jelentő, 109 millió euróért (31,8 milliárd forint) szerződhet a Real Madridba. Az eddig rekordot Cristiano Ronaldo tartja, aki 2009 nyarán 94 millió euróért került a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz.

 

Az olasz Sky Italia honlapja kedden arról számolt be, hogy az egész nyári huzavonát követően megállapodtak egymással a két klub vezetői, és a 24 éves szélső 91 millió euróért, valamint a 18 millió euróra értékelt portugál Fabio Coentraóért cserébe kerül a spanyol fővárosba – írja beszámolójában az MTI.

 

Bale – akit az elmúlt szezonban a labdarúgók és a szakírók is megválasztottak a Prermier League legjobb játékosának – hivatalosan sérülés miatt nem lépett pályára a Tottenham szezonnyitó mérkőzésén, amelyet 1-0-ra nyert a Crystal Palace vendégeként.

 

Amennyiben beigazolódik a csillagászati összeg, Bale lesz minden idők legdrágább játékosa. Ezt a rekordot jelenleg Cristiano Ronaldo tartja, a portugál aranylabdás 2009 nyarán 94 millió euróért került a Manchester Unitedtől szintén a Real Madridba.

  • Megosztom