Rekordot döntött a Trónok harca utolsó része

Az HBO történetének legnézettebb sorozat epizódja lett a Trónok harca utolsó része. A sok kritikus hang ellenére az egész 8. évad remek nézettséget hozott, átlagosan tízmillióval több megtekintést produkált, mint a széria előző évada.

Az amerikai idő szerint vasárnap este műsorra tűzött utolsó epizódot 13,6 millióan nézték az eredeti sugárzás időpontjában, azonban a visszanézésekkel és a streaming szolgáltatáson keresztüli eléréssel ez a szám 19,3 millióra nőtt az első éjszaka során a The Hollywood Reporter információi szerint. Ezzel az HBO eddigi legnézettebb sorozat epizódja lett, az eddigi rekordot a Trónok harca előző része tartotta, 12,48 milliós azonnali nézővel és 18,4 millióval az első éjszaka.

A 2011-ben indult, a tévés sorozatokra meghatározó hatással lévő Trónok harca nyolcadik évada egyáltalán nem kapott osztatlan elismerést még a rajongók körében sem, számos kritika érte az alkotókat, illetve több kellemetlen baki is előfordult. Ennek ellenére rendkívül jó számokat produkált a széria. A nyolcadik évadot részeit átlagosan 44,2 millióan látták világszerte az HBO műsorán vagy éppen streaming szolgáltatásán keresztül, ami tízmillióval több, mint a 7. évad átlaga volt.

Az eddigi legjobb sorozat finálé a Maffiózók záró epizódja volt, ami 2007-ben 11,9 milliós nézettséget hozott, ugyanakkor abban az időben még nem streaming és egyéb digitális lehetőség.

  • Megosztom