Rekordot döntött a Netflix, tarolhat a Watchmen

Összesen 160 jelölést kaptak a Netflix alkotásai az Emmy-díjra, a legtöbb elismerésre viszont az HBO Watchmen című sorozata az esélyes. A díjátadó gála szeptember 20-án lesz.

A Covid-19 járványra tekintettel online tartották meg az idei, 72. Emmy-díj jelölő ceremóniáját és ismét egyértelművé vált, hogy mennyire meghatározóak lettek napjainkra a streaming szolgáltatások a videós tartalmak esetében. Az önmagában nem okozott meglepetést, hogy a Netflix alkotásai rengeteg jelölést kaptak, hiszen az elmúlt években az HBO-val már kiélezett versenyt vívott a szolgáltató. Az azonban mindenképpen figyelemreméltó, hogy rekordnak számító, 160 jelölést söpörtek be. A második a stúdiók, tévétársaságok és streaming szolgáltatók versenyében az HBO lett, 107 jelöléssel a The New York Times beszámolója szerint, míg a harmadik NBC műsorai 47 jelölést kaptak.

Viszont az HBO Watchmen című, szuperhős képregény feldolgozása kapta a sorozatok közül a legtöbb jelölést, összesen 26-ot. Ebben a rangsorban az Amazon The Marvelous Mrs. Maisel című vígjátéka lett a második 20, míg a Netflix Ozark című szériája a harmadik 18 jelöléssel.

A múlt év végén indult Disney+ eddigi legnagyobb dobása, a The Mandalorian is ott van a díjra jelölt sorozatok között – 15 elismerésre jelölték -, a legjobb drámák kategóriában. Ebben a kategóriában esélyes többek között a Better Call Saul, A korona, A szolgálólány meséje és a Stranger Things is.

A drámasorozatokban játszó színésznők közül Jennifer Anniston is jelölést kapott, az Apple TV+ The Morning Show című szériájában nyújtott alakításáért. Ebből a sorozatból rajta kívül még négy színész kapott jelölést.

Az idei Emmy díjátadó gála szeptember 20-án lesz, az eseményt az ABC élőben közvetíti majd. A jelöltek listája itt érhető el.

  • Megosztom