Rekordokat döntöttek a Bosszúállók

Globálisan és Észak-Amerikában is az eddigi legerősebb nyitóhétvégét produkálta az új szuperhősfilm, a Bosszúllók: Végtelen háború.

A szuperhősök elit csapata igazi kasszasikert hozott a Disney-nek, hiszen a Marvel képregények ikonikus szereplőinek kalandja elképesztő rekordokat döntött meg a hétvégén. Észak-Amerikában 258 millió dollárt hagytak a mozikban a filmre tóduló nézők, ezzel letaszítva az eddigi csúcstartót, a 2015-ös Star Wars: Ébredő erőt, ami 247,9 millió dollárt hozott a nyitóhétvégén.

Észak-Amerikában egyébként a februárban bemutatott másik Disney/Marvel szuperprodukció, a Fekete Párduc is 202 millió dollárt hozott. Mivel a Disney-é a Star Wars franchise is, a cég elmondhatja, hogy a hat, 200 millió dollár fölött nyitóhétvégét produkáló film közül ötöt ők jegyeznek.

Az új Bosszúállók film világszerte is óriási siker, három nap alatt összesen 640,9 millió dollárt hozott. Ez óriási ugrást jelent az eddigi csúcshoz képest, a korábbi rekordot 541,9 millió dollárral a Halálos iramban 8 tartotta.

  • Megosztom