Rekordok a Duna House-nál

Maga mögött hagyta 2020. negyedik negyedévére a Duna House Group maga mögött a COVID-válságot, a harmadik negyedévre rekordokat elérő, és a negyedik negyedévben is éves szinten 13%-ot bővülő ingatlanközvetítés mellett az év végére a hitelközvetítés is új rekordokat döntött 34%-os növekedéssel.

Magyarországon a lakóingatlan piac a tavalyi szinteken kezdte az évet, majd a COVID-19 járvány kapcsán hozott kijárási korlátozások hatására drasztikusan visszaesett a forgalom március második felében, a hónap utolsó hetében 67%-os zuhanást produkálva év/év alapon. A volumenek május végére zártak vissza a korábbi szintekre. A Duna House cégcsoport magyarországi franchise ingatlanközvetítői hálózata összesen 2,0 milliárd forintos jutalékvolument elérve már 9%-os növekedésről tud beszámolni 2020. negyedik negyedévében 2019. azonos időszakához képest. A saját irodák volumene 28%-kal elmarad a tavalyi év negyedik negyedévétől. A hitelezés kirobbanó formában fejezte be az évet, 23,0 milliárd forintos negyedéves volumennel új rekordot érve el – írja közleményében a vállalat.

Lengyelországban erős organikus növekedési fázisban érte a vállalatot a COVID-19, így bár a megszorítások pár nappal hamarabb kezdődtek, mint Magyarországon, a volumenek mégis kisebb mértékben csökkentek a második negyedév során év/év összehasonlításban. Az év harmadik negyedévében tapasztalható visszapattanást követően a negyedik negyedévben ismét új csúcsot értek el a lengyel franchise hálózat jutalékbevételei, 28%-kal meghaladva az egy évvel korábbi szinteket. A lengyel saját irodák teljesítménye is tovább tudott növekedni, 11%-kal felülmúlva a 2019. negyedik negyedévét. Hitelezésben a 2020. harmadik negyedévi lokális mélyponthoz képest közel 10 milliárd forinttal bővülve 49,2 milliárd forint új rekord hitelvolumen közvetítésével 58%-kal bővült a Duna House Group pénzügyi közvetítői üzletága Lengyelországban.

A cégcsoport két nagy piaca mellett kiemelkedő volt a cseh üzletágak teljesítménye is, kétszámjegyű növekedéssel új csúcsokat érve el franchise és sajátirodás ingatlanközvetítésben is.

A társaság a jövő héten a közgyűlésén dönt többek között a részvényenkénti 13,1 forint osztalékfizetésről.

  • Megosztom