Rekordhalmozó fesztiválok

Rekordot döntött a látogatók száma a 10. Balaton Soundon, Zamárdiban a tavalyihoz képest mintegy 12 ezerrel többen buliztak. Az idén nyáron rendkívül népszerűek a nagy fesztiválok, a VOLT-on szintén megdőlt a korábbi rekord.

 

Minden eddigi csúcsot megdöntve mintegy 157 ezren látogattak el a hétfőn hajnalban véget ért 10. Balaton Soundra – írja az MTI. A tavalyihoz képest 12 ezerrel többen fordultak meg idén a fesztiválon, a látogatók mintegy 50 országból érkeztek.

 

A fesztivál 10. születésnapját meglepetés bulik sorával ünnepelték: az első napon több száz születésnapi pólót “ágyúztak” a közönség soraiba, több mint 10 ezer születésnapi szelfi készült, és egy hatalmas ünnepi torta gyertyáit is elfújta a Balaton Sound közönsége. Folyamatos telt házzal mutatkozott be a minden nap kifutó “partihajó”, népszerűek voltak az összesen kétezer négyzetméternyi felületre felépített “bulistégek” is.

 

Megállás nélkül forgott a fesztivál új látványossága, a 35 méter magas, Balaton Eye névre keresztelt óriáskerék, az érdeklődők pedig óriáskivetítőn követhették a futball Európa Bajnokság véghajráját.

 

A nagy hazai fesztiválok népszerűsége folyamatosan nő, a Balaton Sound sikere mellett erre utal, hogy a VOLT Fesztivál is újabb rekordévet zárhatott. A június 28. és július 2. között rendezett eseményen 148 ezren buliztak a Lővér kempingben. A rendezvényre elsősorban hazai vendégek látogattak el, ám 15 ezer külföldi látogató is volt. Először fordult elő a rendezvény történetében, hogy a bérletek és a pénteki napijegyek már elővételben elfogytak.

  • Megosztom