Rekordbevétel a Disney-nél

Az eddigi legnagyobb negyedéves bevételt hozta a június 29-én zárult három hónapos periódus a The Walt Disney Company történetében, azonban a Bosszúállókkal sem tudták elkerülni, hogy csökkenjen a profit.

20,25 milliárd dolláros bevételt ért el a Disney harmadik üzleti negyedévében, ez 33 százalékos bővülésnek számít az egy évvel korábbihoz képest. A vállalat nyeresége ugyanakkor csak 1,4 milliárd dollár volt, vagyis éves összevetésben felével zuhant a profit. A háttérben a Fox több üzletágának felvásárlásával és integrálásával kapcsolatos költségek állnak, amelyek komoly terhet jelentettek a cég számára.

A negatív hatást még az sem tudta ellensúlyozni, hogy a Bosszúálló: Végjáték a remélt eredményeket hozta, és több más, kasszasikernek bizonyuló filmet is mozikba küldött a cég ebben az időszakban. A Studio Entertainment üzletág egyébként 3,8 milliárd dolláros bevételt termelt az április-júniusi periódusban, ami éves összevetésben 33 százalékos bővülést jelentett. A legtöbb pénzt hozó részleg a Media Networks volt, 6,7 milliárd dolláros bevétellel, ez a szegmens ötödével tudta növelni forgalmát.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója az eredmények kapcsán tartott tájékoztatón kiemelte a Studio üzletág eredményeit, illetve a Fox portfólió integrálásával kapcsolatos nehézségeket. Kiderült az is, hogy a cég novemberben induló streaming szolgáltatása keretében lesz olyan ajánlat, amiben egyszerre kaphatják meg a felhasználók a Disney+-t, a Hulu-t és az ESPN+-t, ez havonta 12,99 dollárba kerül majd.

  • Megosztom