Rekord a Wallis Motornál

Az elmúlt évben jelentős növekedést realizált a Wallis Motor Pest Kft. BMW és MINI márkakereskedése. A Wallis Motor Pest és a szintén a Wallis csoporthoz tartozó Wallis Motor Duna márkakereskedés értékesítési számai az elmúlt évben a teljes BMW piac értékesítési volumenének több mint egyharmadát fedték le és a cégcsoport, idei közel 3 milliárd Ft-os új márkakereskedés beruházásával ez a mutató még tovább nőhet.

 

Rekord évet zárt 2015-ben a Wallis Motor Pest Kft., amelynek márkakereskedéseiben az értékesítési adatok az előző évihez képest jelentősen növekedtek. „Az elmúlt évben a Wallis csoport legnagyobb BMW és MINI márkakereskedése, a Wallis Motor Pest Kft. elérte a közel 500 BMW gépkocsi, 150 BMW motorkerékpár, valamint, a több mint 80 db MINI gépkocsi hazai forgalomba helyezését. A kiemelkedő százalékos növekedéssel és a 2014-ben teljes körűen átépített Wallis Motor Duna szalon értékesítési számaival együtt a hazai BMW-piac több mint egyharmadát lefedjük. Továbbá az idei év, köszönhetően a BMW legújabb követelményeinek maximálisan megfelelő, közel 3 milliárd forint értékű márkakereskedés beruházásunknak és a megnövekedett szalonforgalomnak még ígéretesebb számokat hozhat” – fogalmazott Kele András, a Wallis Motor Pest Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója.

 

Az elmúlt egy esztendőben az BMW „X”-es szériája, azon belül is az X5 és X6 modellek voltak a legnépszerűbbek a Wallis márkakereskedéseiben. A BMW „i” modellek iránt a 2014 év végi indulást követően, a zöld rendszám és az előnyös finanszírozási konstrukciók bevezetése óta szintén jelentősen megélénkült a kereslet.

 

Kele András azt is hozzátette, hogy az eladások nagyobb része céges beszerzés volt, és a férfi vásárlók eddigi dominanciája mellett a hölgy vásárlók aránya is folyamatosan növekszik. Az extrák tekintetében évek óta töretlen az automata váltó és a gyári navigáció iránti igény, miközben az SUV modelleknél a panorámatető luxusát választották a legtöbben. A színválasztás terén sem született még áttörés, az élénkebb színekkel szemben továbbra is a klasszikus fehér, fekete és a szürke árnyalatait választják a legtöbben.

 

  • Megosztom