Rekord a debreceni reptéren

Rekordforgalom volt júliusban a debreceni repülőtéren, a több mint 45 ezres utaslétszám történelmi rekordnak számít, egy hónap alatt még soha nem fordultak meg ennyien a légikikötőben.

A júliusi utasforgalom 22 százalékkal haladta meg a tavaly júliusit. Az év eleje óta már csaknem 250 ezer utas fordult meg a debreceni repülőtéren, ami több mint a város teljes lakossága.

 

A Wizz Air Londonba már heti 10, Eindhovenbe pedig heti 3 járattal, a többi úti célra pedig heti 2 járattal közlekedik a Debrecen Airportról, a Lufthansa pedig hetente 5-ször repül március vége óta Debrecenből Münchenbe.

 

Az idén már nyolc európai, illetve izraeli nagyvárosba: London, Párizs, München, Milánó, Moszkva, Eindhoven, Malmö mellett Tel-Avivba is van közvetlen menetrend szerinti járata Debrecennek és a kelet-magyarországi régiónak.

 

A Wizz Air év végétől már két bázisgépet üzemeltet Debrecenből, és további nyolc úti céllal bővíti a debreceni kínálatot 2018 decembertől. Ennek eredményeként Barcelona, Dortmund, Doncaster, Bázel, Milánó-Malpensa és 2019. márciustól három mediterrán sziget, Málta, Ciprus és Palma de Mallorca is elérhető lesz a cívis város repülőteréről.

 

Az utóbbi hetek forintgyengülése tovább élénkítette a menetrend szerinti járatok beutazó forgalmát, valamint a gyenge török líra miatt rendkívül megnőtt a kereslet Törökországba egész Európából. A többi charter desztinációk is az elvárások felett teljesítenek, így szabad helyeket már csak elvétve lehet találni, azokat is csak a szeptemberi járatokon. A török Riviérára, Barcelonába, Zakynthosra, Hurghadába és Burgaszba töretlen az érdeklődés, az idei túlkereslet miatt jövőre kapacitásbővítés várható ezeken az útvonalakon – írta az mti.hu.

  • Megosztom