Rekordot döntött szilveszterkor a WhatsApp

A kijárási korlátozások miatt a nagy szilveszteri összejövetelek és bulik világszerte elmaradtak, a felhasználók pedig alternatívaként a digitális platformokat használták, ami alaposan megdobta a forgalmukat. Dőltek is a rekordok december 31-én és rengeteg élő közvetítés volt a Facebookon és az Instagramon is.

A Facebook egy blog bejegyzésben számolt be a szilveszteri használati adatokról. Ez alapján a WhatsApp alkalmazásban több mint 1,4 milliárd hang- és videóhívást indítottak a múlt év utolsó napján, ez rekordnak számít egy nap alatt, a 2019-es december 31-i értéket pedig 50 százalékkal múlta felül.

De nagyon népszerű volt a Messengerben a csoportos videóhívás funkció is, az Egyesült Államokban egy átlagos naphoz képest kétszer annyi olyan videóhívást indítottak a szolgáltatásban, amiben 3 embernél több vett részt.

Az Instagram Live és a Facebook Live is az alternatív partik népszerű terepe volt, a cég közlése szerint a múlt év utolsó napján összesen 55 millió élő közvetítés ment ezeken a platformokon.

A blog bejegyzésből kiderül az is, hogy a szilveszter hagyományosan komoly kiugrásokat hozott ezeknek a platformoknak a használatában. A koronavírus megjelenése miatt azonban idén tavasszal a korábbi rekordokat és kiugrásokat jelentősen felülmúló forgalmat tapasztaltak a Facebook mérnökei a különböző üzenetküldő felületeiken. Az év vége azonban még az akkori forgalmat is felülmúlta, amire egyébként tudatosan készültek a cégnél, megnövelték a kapacitásokat.

  • Megosztom