Régi-új helyettesek a Népszabadságnál

Murányi András, a Népszabadság új főszerkesztője kinevezte a a lap főszerkesztő-helyetteseit, Nagy N. Pétert, Pető Pétert és Gergely Mártont. Kiderült, hogy Tóth Ákos korábbi főszerkesztő-helyettes elhagyja a szerkesztőséget.

Murányi András (akit 2015. augusztus 3-án azután nevezett ki főszerkesztőnek a Mediaworks vezetése, hogy elődje, Murányi Marcell súlyos közlekedési baleset részese volt és lemondott, miután kiderült, hogy az elgázolt kerékpáros belehalt sérüléseibe), első lépésként megnevezte helyetteseit.

Mától a Népszabadság főszerkesztő- helyettesi posztját Nagy N. Péter, Pető Péter és Gergely Márton tölti be.

Tóth Ákos korábbi főszerkesztő-helyettes, többszörös Népszabadság-, Bossányi Katalin-, Táncsics Mihály- és Szabad Sajtó – díjas újságíró távozik a Népszabadságtól.

A lap első számú főszerkesztő-helyettese a korábbi megbízott főszerkesztő, Nagy N. Péter lett. A
szakember csaknem két évtizede dolgozik a Népszabadságnál; kiváló publicisztikáit, a közélet
mélyebb összefüggéseit markánsan megjelenítő cikkeit – egyebek mellett – Pulitzer-emlékdíjjal és
Táncsics Mihály-díjjal jutalmazták.

A főszerkesztőség új tagja Pető Péter. A 31 esztendős, karakteres publicisztikáiról, kreatív ötleteiről, továbbá átfogó belpolitikai és sport témájú cikkeiről ismert újságíró-szerkesztő eddig a belpolitikai rovat helyettes vezetőjeként dolgozott. A fiatal szakember számos szakmai elismerést érdemelt ki: többek között Junior Prima-, Minőségi újságírásért- és Németh Gyula-díjat kapott.

Gergely Márton tavaly október óta tölti be a Népszabadság főszerkesztő-helyettesi tisztét. Korábban a nol.hu felelős szerkesztőjeként dolgozott, így jelentős digitális és nyomtatott sajtós tapasztalattal bír. A kiemelkedő külpolitikai jártasságú újságíró ugyancsak Minőségi újságírásért-díjas.

Murányi András kinevezésekor hangsúlyozta: „Az új főszerkesztőséggel és a rovatvezetőkkel
konzultálva szeptember elején folytatjuk a Népszabadság megújítását. Ennek fő célja, hogy a lap
erősebb és frissebb tartalommal, ugyanakkor értékeit megőrizve növelje befolyását a médiapiacon, a Népszabadság Online pedig a legsikeresebb hírportálok közé emelkedjen.”

  • Megosztom