Regionális igazgató lett Sanghajban Tóth B. Gábor

A WPP-hez tartozó Blue Hive ügynökség Tóth B. Gábort nevezte ki az ázsiai és Csendes-óceáni térség regionális operációs és pénzügyi igazgatójává. A szakember a hazai Geometry Global Csoport vezérigazgatói székéből érkezett az új pozícióba.

A WPP-hez tartozó Blue Hive ügynökség Tóth B. Gábort nevezte ki az ázsiai és Csendes-óceáni térség regionális operációs és pénzügyi igazgatójává. A Blue Hive egyedüli ügynökségként kezeli globális szinten a WPP legnagyobb ügyfelének, a Ford Motor Companynek a teljes körű kommunikciós és pr feladatait.

A sanghaji irodában Gábor felel a Blue Hive pénzügyeiért az ázsiai és Csendes-óceáni térségben. Szoros együttműködésben dolgozik a régió csapatainak vezetőivel, neki jelentenek többek közt a kínai, az ausztrál és indiai pénzügyi igazgatók, csakúgy, mint a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) piacai.

Tóth B. Gábor közel húsz éve tölt be különböző vezetői pozíciókat a reklámszakmában, most a Geometry Global Csoport vezérigazgatói székéből érkezett az új pozícióba. Magyarországon öt brand tartozott hozzá, a Geometry-n kívül a Grey, az Ogilvy, a Redworks és a Hill&Knowlton.

Tóth B. Gábor a Műszaki Egyetemen és a Külkereskedelmi Főiskolán diplomázott, majd a clevelandi Case Western Reserve Universityn és a CEU-n tanult tovább. Pályáját 1992-ben az Andersen Consultingnál kezdte, majd három évvel később került a Grey Budapest kötelékébe, ahol hat éven át pénzügyi és operatív igazgatóként tevékenykedett. 2001 és 2013 közt a Grey közép-kelet-európai régiójának operatív igazgatója volt, ez idő alatt 22 piac teljesítményéért és eredményeiért felelt . Ezzel párhuzamosan 2008-2013 közt a Grey/G2 ügyvezető igazgatói teendőit is ellátta.

A szakember nős, két gyereke van. Hobbija a vitorlázás.

  • Megosztom