Régi kedvencekkel ünnepel az IKEA

Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója, nagybátyja konyhájában ülve alkotta meg az IKEA-t mindössze 17 évesen, 75 évvel ezelőtt. Az IKEA születésnapja alkalmából egy időutazásra hív mindenkit. Három különböző korszak, az 50-es és 60-as, 70-es és 80-as, 90-es és 2000-es évek legnépszerűbb termékei térnek vissza többek között a magyarországi áruházakba is egy három részes limitált kollekció keretében, amelyek 2018 augusztusától három különböző időpontban lesznek elérhetőek. Az egyes darabok lehetséges, hogy más néven, de ugyanolyan külsővel térnek vissza tükrözve az egyes korszakokat.

Az első IKEA áruház 1958-ban nyitott meg a svédországi Älmhultban. Ám az 50-es, 60-as évek a nyitás mellett más újdonságokat is hoztak magukkal. Ebben az időszakban született meg a lapraszerelt bútorok ötlete, és ekkor jelentek meg az első ikonikus IKEA termékek is. Különleges újdonságnak számított a LÖVBACKEN dohányzóasztal fém díszítésű három lábával és az akkoriban kimondottan modernnek számító, még ma is egyedi KNÄSJÖ állólámpa búrája. Érdemes megemlíteni az új színekben visszatérő STRANDMON fotelt is, ami Ingvar személyes kedvence volt. Ezek a darabok több más ikonikus termékkel együtt augusztustól lesznek újra elérhetőek az IKEA kínálatában.

Bohókás kedvencek

A 70-es, 80-as évek vibráló színei és vidámsága még ma is mosolyt csalnak az arcokra. Ez tükröződik vissza az IKEA októberben visszatérő darabjaiban is. A népszerű KLIPPAN kanapéval a hétköznapokba szökött a játékosság, most pedig három új élénk színnel érkezik vissza az áruházakba. Újra kapható lesz a Niels Gammelgaard, bútor dizájner által tervezett JÄRPEN fotel is, aminek erőforrás-hatékony, hálós megoldásával kényelmes ülő alkalmatosság született.

Minimalizmus mindenkinek

A kollekció harmadik részét a 90-es évek ihlette, az egyszerű minimalizmus, a kezeletlen fa felületek és a grafikus minták keveréke. Az első IKEA PS kollekció 1995-ben jelent meg. Ebből a kínálatból is több termék visszatér decemberben, közöttük egy tároló pad, melynek egyszerű megjelenését az egyik végén található kerék tette különlegessé. Emellett találkozhatunk majd a feltűnő mintázattal ellátott SIPPRUTA huzattal is, amely bármely gyorsan változó helyiség tökéletes kiegészítője lehet.

  • Megosztom