Rákattantunk a streaming videókra

A múlt évben 58 százalékkal nőtt a streaming videók nézésére szánt idő globális szinten – derül ki a streaming adatok elemzésével foglalkozó Conviva friss elemzéséből. A különböző streaming eszközök közül a Roku a legnépszerűbb.

A teljes streaming videófogyasztás közel kétharmadát – 66 százalékát – az on demand tartalmak teszik ki a Conviva tanulmánya szerint. Az elemzés arra is rámutat, hogy a televízióhoz csatlakoztatható streaming eszközök közül a Roku a piacvezető, legalábbis ha az azon keresztüli videózással töltött időt vizsgáljuk, részesedése 43 százaléka. Az Amazon Fire TV 18, míg az Apple TV 9 százalékos részt tudhat magáének ebből a tortából.

A streaming videózás különösen Európában és az Egyesült Államokban nőtt nagyot, közel kétharmadával bővült az erre szánt idő tavalyhoz képest. Érdekes módon a Conviva Ázsiában visszafogott, 10 százalékos bővülést jelez.

A mobileszközök a tanulmány szerint már a streaming videókra szánt idő közel negyedét tudhatják magukénak. Ebben a szegmensben az androidos készülékek vezetnek, részesedésük 60 százalék.

Bill Demas, a Conviva vezérigazgatója az adatok kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy az új belépők, mint a Disney+, az Apple TV+ vagy a hamarosan induló Peacock az NBC-től, illetve HBO Max óriási változásokat hozhatnak nem csupán a tartalomfogyasztási szokásokban, de a hirdetési piacon és a szórakoztatóiparban is.

  • Megosztom