Rákaptak a mobilozók a Telegramra

Korábban is érkeztem már hírek arról, hogy a felhasználók a megváltozott adatvédelmi szabályok miatt egyre nagyobb számban fordulnak el a WhatsApptól, most pedig a Sensor Tower friss, januári alkalmazás letöltési adatai hoztak erre újabb bizonyítékot. A 2020 januárihoz képest majdnem négyszeresére nőtt a Telegram üzenetküldő applikáció letöltése, ezzel a lista élére ugrott, a WhatsApp pedig visszacsúszott az ötödik helyre.

A játékokat leszámítva a Telegram vezette januárban a legtöbbször letöltött mobilalkalmazások rangsorát, az appot több mint 63 millió alkalommal töltötték le. A Google Play-en első, az App Store-on pedig a negyedik volt. További érdekesség, hogy az idén januári letöltésszám 3,8-szorosa az egy évvel korábbinak. A Telegram tavaly decemberben a 9. volt a Sensor Tower havi rangsorában.

A Telegram szárnyalásának hátterében valószínűleg az áll, hogy a WhatsApp adatvédelmi irányelvei változtak és azoknak, akik továbbra is használni akarják el kell fogadniuk, hogy az anyacég, a Facebook is hozzáférjen az adataikhoz. A tömeges elvándorlás ellenére a WhatsApp még mindig az ötödik legtöbbet letöltött alkalmazás, igaz decemberben még a harmadik helyen volt.

A január listán a TikTok a második és egy másik üzenetküldő applikáció, a Signal jött fel a harmadik helyre. Az összesített TOP10-es lista és a két nagy alkalmazásbolt rangsora itt érhető el.

  • Megosztom