A rovat megjelenését a szerencsejáték Zrt támogatta.

Rákapcsolt az e-sportra a Lenovo

Két év alatt négymillió forinttal támogatott közel harminc csapatot a Lenovo égisze alatt létrejött Lenovo Legion Kupa. Az idén harmadik évébe lépő e-sportot támogató nagysikerű sorozat 2018-ban is kétmillió forint összdíjazással járul hozzá a gamerek fejlődéséhez. A játékosok a rendezvény keretében két alkalommal Budapesten, valamint Szegeden és Pécsett küzdhetnek meg a főnyereményért és a Legion Kupáért.

Az idei évben Counter Strike: Global Offensive-ben és League of Legends-ben mérhetik össze tudásukat a versenyzők, akik közül a legjobbak az offline selejtezőkön kerülnek ki. A színpadi mérkőzések mellett idén mutatkoznak be a januárban létrejött Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia legtehetségesebb CS:GO és LoL csapatai. A budapesti eseményre ellátogató érdeklődők a színpadon két különleges sportágat is kipróbálhatnak Imre Géza, világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó társaságában. A Honvéd Sportszövetség jóvoltából vívó táblán és öttusa lézerpisztolyon tehetik próbára magukat a vendégek. Az érdeklődők idén is összemérhetik 1v1 CS:GO tudásukat a népszerű Youtuberrel, Barnival, a Lenovo standjánál.

„A Lenovo nem csak hazánkban, de globális szinten is elkötelezett támogatója a feltörekvő e-sport nemzedékeknek, és kiemelt hangsúlyt fektet a gamer gépek gyártására. A gaming számítógépek és kiegészítők jelenleg a PC-piac esszenciális darabjai, így különösen fontos a Lenovónak, hogy dinamikus fejlődéssel a fogyasztók számára maximális minőséget nyújtsunk. Ezzel a szemlélettel indítottuk útjára a Lenovo Legion Kupát is 2016-ban, amely hazánkban e-sportolók százainak teremt lehetőséget arra, hogy egy csapathoz tartozzanak és gamer képességeiket színvonalasan fejlesszék” – tájékoztatott Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az idei budapesti CS:GO selejtező május 19-én, a budapesti LoL selejtező május 20-án kezdődik. A szegedi PlayIT CS:GO selejtező május 26-án, szombaton, majd a LoL selejtező május 27-én indul. Az online selejtezők nyertesei küzdhetnek meg élesben a budapesti és a szegedi PlayIT Lenovo Legion színpadán, június 2-án és június 10-én. A nyári pihenést követően, szeptemberben Pécsett jelentkeznek a versenyzők, majd novemberben kerül sor a végső, kétmillió forint összdíjazású összecsapásra.

  • Megosztom