Rádiókról döntött a Médiatanács

Az Esztergom 97,4 MHz és a Piliscsaba 104,2 MHz helyi rádiós frekvencia médiaszolgáltatási jogosultságát Mária Rádió Ibolya és Mária Rádió Orgona néven egyedüli jelentkezőként a Mária Rádió Frekvencia Kft. nyerte el. A Gyál 98,9 MHz és a Pécel 91,7 MHz-et Mária Rádió Liliom és Mária Rádió Rózsa néven a Magyar Múzsa Kft. használhatja.

 

A vállalkozások mind a négy településen egyedüli pályázóként szerezték meg a jogosultságot, amelyeket mindegyik esetben a Mária Rádió Völgyhíd veszprémi adását szolgáltató FM 4 Rádió Kft.-vel hálózatba kapcsolódva működtetnek majd. A Dömös 104,9 MHz és a Vác 94,1 MHz helyi rádiós frekvencián – amelyeken jelenleg a frekvenciák hasznosítására szolgáló pályázati eljárás van folyamatban – február 2. és március 2. között ideiglenes hatósági szerződéssel üzemelhet a Mária Rádió Csillagkorona, illetve a Mária Rádió Útmutató állandó megnevezésű médiaszolgáltatás.

 

A Médiatanács elfogadta a Hajdúszoboszló 100,6 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására szóló pályázati felhívás tervezetét, amely napokon belül a www.mediatanacs.hu oldalon olvasható. Az észrevételek megtételére szolgáló nyilvános meghallgatást a közzétételtől számított 20-30 napon belül tartják meg.

 

  • Megosztom