Praktikus segítség vonattal utazóknak

Közel egy hónapja robbant be a köztudatba a Sihuhu messenger bot, és mára több ezer aktív felhasználóval büszkélkedhet. Akár kedélyesen el is cseveghetünk a robottal, de a legfőbb funkciója a MÁV menetrendekben történő keresés megkönnyítése.

 

Az alkalmazás nélkülözhetetlen azok számára, akik sűrűn veszik igénybe a Magyar Államvasutak szolgáltatásait. A Facebook messengeren keresztül elérhető alkalmazás rengeteg izgalmas lehetőséget nyújt a felhasználók számára, például az egyes vonatutakat lementhetik kártyaként a beszélgetésbe, a saját naptárukba vagy akár elküldhetik közvetlenül az ismerőseiknek is. Az út adatlapján folyamatosan követhető a vonat és az utazás minden információja. Nincs szükség alkalmazás letöltésére, elérhetjük a funkciókat mobilon a Messenger alkalmazásban, számítógépen pedig a Facebookon keresztül.

 

A bot nagyon kedves és udvarias, igyekszik minden kérdésre a legjobb tudása szerint válaszolni.

 

Természetesen megvannak a beszélgetés korlátai, de érdekes érzés egy programkódot faggatni, hogy milyen napja volt. A fejlesztők szerint a keresés után sokan maradnak társalogni a SIHUHU-val.

 

Ha ki szeretné próbálni a Messengeres menetrendes chatrobotot, akkor számítógépről kell megnyitni ezt az oldalt vagy mobilról a Messenger alkalmazás (ismerős)kereső sávjába beírni a nevét: Sihuhu. Később ugyanígy, (az ismerősei között) keresve találhat rá, ha éppen szüksége van menetrend információkra.

 

A fejlesztő RoboRobo azt ígéri, közösségi projektként tekintenek a Sihuhura, ahol a felhasználók igényei szerint fognak formálódni az új funkciók.

  • Megosztom