Pozitív hírek a rádiós reklámpiacról

Növelni tudta tavaly kereskedelmi árbevételét a Radio Sales House, a társaság portfóliójából különösen jól teljesítettek az MTVA adói. A helyi független rádióknák is bővülést hozott 2018.

A tervezettet meghaladóan nőtt a kereskedelmi árbevétele a legnagyobb független rádiós portfóliót értékesítő Radio Sales House kereskedőháznak 2018-ban – derül ki a társaság közleményéből. A portfólión belül rekordmértékben, 8 százalékkal nőtt a kereskedelmi bevétele az MTVA országos lefedettségű rádióinak (Petőfi, Kossuth, Bartók, Dankó) az előző évihez képest. A közszolgálati adók hirdetési felületeit felfedezték maguknak a versenyszféra hirdetői is, a kereskedelmi bevétel emelkedése az utóbbi 2 évben összességében 60%-ot meghaladó volt.

Továbbra is piacvezető az RSH portfóliója a megyeszékhelyi független rádiók elérésében, ugyanis 19 megyéből 13-ban rajtuk keresztül érhetők el a helyi rádiók reklámfelületei. Azonban emellett kiemelkedő szerepe van az RSH működésében a 38 helyi független rádiónak, ugyanis ezek az adók jellemzően a leghallgatottabbak vételkörzetükben, így az országos kampányok egyre fontosabb felületei. Ennek bizonyítéka, hogy ezen rádiók kereskedelmi árbevétele tavaly átlagosan 2 százalékkal ismét nőtt 2017-hez képest. Az RSH megyeszékhelyi portfóliója: Békéscsaba, Szeged, Kecskemét, Nyíregyháza, Szolnok, Eger, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém, Kaposvár, Zalaegerszeg, Miskolc, Salgótarján.

„Üzleti várakozásunknak megfelelően tavaly is tovább bővült a vállalatunk által képviselt rádiók kereskedelmi árbevétele, sőt, az MTVA országos adóin a hirdetésértékesítésünk várakozásainkat is felülmúlta. A hirdetői visszajelzések alapján az idén is arra számítunk, hogy a független műsorstruktúrával rendelkező és vételkörzetükben általában piacvezető helyi rádiós partnereink egyre erősebb szereplőivé válnak az országos reklámkampányoknak” – nyilatkozta Hanák Tamás, a Radio Sales House Kft. ügyvezetője.

Az RSH portfóliója év elején egy régi-új taggal bővült, a zalaegerszegi városi adó, az Egerszeg Rádió 95,1 a vállalattal szerződött reklámidejének értékesítésére. Az Egerszeg Rádió 95,1 több mint három éve kezdte meg működését a korábbi Rádió.1 frekvenciáján, a 95.1-en, amely Zalaegerszegen és vonzáskörzetében sugároz saját készítésű műsorokat.

  • Megosztom