Percek alatt döntöttek a reklámadó emeléséről

Tegnap tárgyalta az Országgyűlés gazdasági bizottsága a reklámadó emeléséről szóló törvény módosítását és mindössze néhány percnyi vita után el is fogadták azt. A tervezet szerint 7,5 százalékra nőne a reklámadó, ami ellen az iparági szervezetek tiltakoznak, hiszen lényegében a médiaszektor teljes nyereségét elvinné.

 

A Hírtv.hu számolt be arról, hogy tegnap mindössze néhány perces vita után elfogadta az Országgyűlés gazdasági bizottsága a Kósa Lajos által benyújtott törvény módosítási javaslatot, mely szerint 5,3 százalékról 7,5 százalékra emelkedjen a reklámadó mértéke. A televízió összeállításából az is kiderül, hogy nem volt egyeztetés a témáról a szakma és a kormány között, erről Urbán Zsolt, a Magyar Reklámszövetség elnöke beszélt a Hír TV-nek.

 

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az iparági szervezetek hevesen tiltakoztak a reklámadó mértékének emelése miatt, ami lényegében a szektor teljes nyereségét elvinné. Az MRSZ és társszervezetei az adónem teljes kivezetését követelik, rámutatva a reklám nemzetgazdaságra gyakorolt pozitív hatására.

 

A tervezett adóemelésre adott reakciókról és a várható hatásokról itt olvashat bővebben.

  • Megosztom