Pénzhez jutnak a filmfesztiválok

Három hazai filmfesztivál díjfelajánlásairól döntött a Médiatanács.

A Médiatanács 500 ezer forinttal járul hozzá a fiatal operatőrök munkáit bemutató Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál költségeihez. Az összeget a közönségdíj nyertese kapja majd meg. Az eseménynek idén is Szeged ad majd otthont május 9. és 12. között.

A Médiatanács 1,8 millió forinttal támogatja a komlói Hét Domb Filmfesztiválon az animáció-, dokumentum- és kisjátékfilmes kategóriák első három-három helyezettjének díjazását. Az eseményt szeptember 3. és 9. között rendezik meg Komlón és Pécsett. A magyar és külföldi alkotók május 31-ig nevezhetnek filmjeikkel a fesztiválra.

A nagy múltra visszatekintő szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivált ettől az évtől a magyar származású, Oscar-díjas díszlettervező előtt tisztelegve Alexander Trauner ART/FILM Fesztivál névvel rendezik meg. A tanács a képzőművészeti és a látvány kategória dobogós helyezettjeit összesen hárommillió forinttal, a fesztivált népszerűsítő logófilmpályázat első három helyezettjét összesen 300 ezer forinttal, a családok éve alkalmából fiatal filmesek számára hirdetett rövidfilmpályázat három legeredményesebb versenyzőjét pedig összesen egymillió forinttal támogatja az október 16. és 21. között zajló rendezvényen.

  • Megosztom