Pavel Stanchev elárulta, mikor indul a TV2 Play

A TV2 vezérigazgatója nem félti a piacukat a streamingszolgáltatásoktól. A saját digitális platformjukat néhány hónap múlva bevezetik.

A Figyelő hetilapnak adott interjút Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója. Ebben szóba került a TV2 által már korábban beharangozott streamingszolgáltatásnak, a TV2 Play-nek az elindítása. Ennek kapcsán Stanchev a korábbiaknál konkrétabb időpontot jelölt meg az indulása, ugyanis arról beszélt, hogy idén karácsony táján, vagy január elején vezetik be a piacra.

A TV2 Play-ben minden, általuk készített tartalom elérhető lesz, ugyanakkor a vezérigazgató arról is beszélt, hogy egyelőre exkluzív tartalmakat, külön sorozatokat nem fognak a digitális platformra gyártani.

Pavel Stanchev nem félti a streamingtől a klasszikus televíziós piacot. “Azt gondolom, a kettőnek együtt kell működnie. Jó példa erre a Hulu, amely egyszerre kínál kereskedelmi televíziós tartalmakat és streamingszolgáltatást. Például a török Exatlont a nagy nézettsége miatt a Netflix vásárolta meg abban az országban, és nagy sikerrel fut. Szóval nem gondolom, hogy a streaming okán vége lenne a kereskedelmi tévézésnek. Mindennek megvan a helye” – mondta.

A TV2 a közelmúltban bejelentette, hogy a Telekom Slovenijétől megvásárolják a Planet TV-t és a hozzá tartozó két tematikus csatornát. Ennek kapcsán Stanchev azt mondta, hogy jelenleg a hatósági engedélyekre várnak. Amint ezt megkapják, kezdetét veheti a csatornák integrációja a cégcsoportba. Elképzelhetőnek tartja, hogy ennek révén a jövőben Budapesten gyárthatnak tartalmakat a szlovén televíziós érdekeltségük számára is.

  • Megosztom