A rovat megjelenését a szerencsejáték Zrt támogatta.

Paul Pogba a mindent vivő

Eldőlt, hogy a francia játékos 105 millió euróért a Juventusból a Manchester Unitedhez szerződik. Ezzel Pogba lett minden idők legdrágább játékosa, a Juventus pedig a nyári transzferszezon legnagyobb nyertese.

A Juventus 2012-ben szinte ingyen szerezte meg a francia középpályást a Manchester Unitedtől, akit a klub akkori menedzsere, Alex Ferguson könnyen elengedett.

A torinói csapatnál aztán kiváló szezonokat produkált, nem csoda, ha a Vörös ördögök új menedzsere, José Mourinho mindent elkövetett annak érdekében, hogy csapata visszaszerezze Pogbát.

A 105 millió eurós transzfer világrekord, ennyi pénzért még egyetlen játékos sem váltott klubot. Paul Pogba a 2013-ban a Tottenhamtől a Real Madridba igazolt Gareth Bale-t taszította le a trónról, akiért annak idején 101 milliót fizetett a királyi gárda. A dobogó harmadik fokán a portugálokkal Európa-bajnokságot nyert Cristiano Ronaldo áll, őt 2009-ben 94 millió euróért vitte el a Real Madrid. A spanyol csapat a transzferlistán is hasít, ugyanis a világ negyedik és ötödik legdrágább játékosa is a királyiakhoz igazolt: Zinedine Zidane 2001-ben 73,5, míg Luís Figo 2000-ben 60 millióért választotta a Real Madridot.

  • Megosztom