Pár kattintással segíthet

Végre egy nap, amikor biztosan nem bánjuk meg az impulzív vásárlást. Sőt, a tömegen sem kell átverekedni magunkat, mégis akciósan juthatunk a jóhoz: most csak egy kattintásra vagyunk attól, hogy a lelki békénk és a rászorulók is tényleg azt kapják, amire szükségük van. Még jobb, mint a Fekete Péntek: Adakozó Kedd 2016.

 

Segítünk kiheverni a Fekete Péntek tömeghisztériáját és „szuperkedvezményes, csak itt, csak most” akciók sokkját – most úgy tehetünk jót, hogy azzal konkrét segítséget nyújtunk az arra rászorulóknak. Ráadásul még garancia is van a megbízhatóságra és átláthatóságra, hogy jó helyre kerül a támogatásunk. Mindezt akár párezer forintból megoldhatjuk – az adjukössze.hu civil kezdeményezései között biztos találunk legalább egy, szívünknek fontos projektet. Néhány gyöngyszem a kínálatból:

 

Fényhozók Bakson: Roma egyetemista önkéntesek tíz hátrányos helyzetű családnál szeretnének napelemes világítást kiépíteni – így a gyerekeknek nem kellene többé gyertyafénynél írniuk a leckét (ezek a lámpák a napközben begyűjtött energiával sötétedés után 5-6 órán keresztül világítanak). Ha támogatjuk a Romaversitas Alapítvány projektjét, 1000 Ft-ból már fel tudnak szerelni egy napelemmel működő lámpát egy szobába. 3000 Ft-ból pedig már megvan az egész lakás világítása! Ha szeretnénk, személyesen is elmehetünk az önkéntesekkel Baksra.

 

Legyenek tesói Szuri Katának! A szurikáta plüssök már több óvodában és iskolában jártak, hogy segítsenek a diabéteszes gyerekeknek. A Szurikáta Foglalkozás játékos érzékenyítő programjával társaik is minél többet tudhatnak meg a cukorbetegségről és az egészséges táplálkozásról. A gyerekek nagyon szeretik a foglakozást segítő figurákat, amelyek segítenek félelmeik legyőzésében. A Szurikáta Alapítvány ezért szeretné a szurikáta plüssök számát megduplázni, minden szükséges kellékükkel együtt. 2000 Ft-ból már megvan a plüss figurák kistáskája, amibe a diabétesszel kapcsolatos „titkos” eszközöket rejtik el.

 

111 Mosoly: Felnőttként különösen azok vágynak a karácsony meghittségére, akik gyermekkorukat intézetben töltötték. Az Egyenlő Esélyekért Alapítvány ezt a meghitt estét szeretné biztosítani 111 fogyatékos felnőtt bentlakónak. A náluk élő sérültek nagy részének sajnos nincs családja, akikkel együtt tölthetnék a karácsonyt, mert állami gondozásból érkeztek, vagy már elhunytak a szüleik. Hatalmas örömet okozna számukra, ha kis személyre szóló ajándékok érkezhetnének hozzájuk a karácsonyfa alá. Varázsoljunk mosolyt közösen 111 kedves arcra! Egy ajándék kb.2500 Ft-ból oldható meg. Hisszük, hogy ha szebbé teszed egy sérült ember karácsonyát, ezáltal te is többé válsz!

 

 

Adni szexi, mert élvezet jót tenni.

 

Adni az egész Földön csak a homo sapiens tud. Embernek lenni menő.

Szavak helyett beszédesebbek a képek: Hajós András zenész, Szabó Simon színész-rendező mutatja meg, hogy a „pózolj pólóban” csak az első lépés. Aki szeretné megmutatni, hogy adni szerinte is menő, az most megnyerheti az exkluzív pólók egyikét, ha november 29. és december 2. között adományoz az adjukössze.hu oldalon egy általa választott adománygyűjtés javára!

#adniszexi – #adnimenő

 

Az adjukössze.hu oldalt, a nonprofit crowdfunding (közösségi adományozási) portált üzemeltető NIOK Alapítvány idén is csatlakozott a nemzetközi Giving Tuesday mozgalomhoz. Ezt az összefogást a Fekete Péntekre és a Kiber Hétfőre válaszul hívták életre: miután kivásároltuk magunkat, legyen egy nap, amikor az adományozásé a főszerep. Az öt éve indult nemzetközi mozgalomhoz már több tízezer szervezet, vállalat és médium csatlakozott világszerte az adakozás népszerűsítése érdekében – itt az idő, hogy mi is egyre többen figyeljünk fel erre!

 

Az adjukössze.hu oldalon indulása óta több mint 67,5 millió forint adománnyal támogatták az adományozók a civilszervezetek jótékony projektjeit.

 

  • Megosztom