Pár év alatt duplájára nő a streaming bevétel

A tavalyi 50 milliárd dollárról 2025-re 100 milliárd dollárosra bővül az előfizetéses streaming videószolgáltatások bevétele a Digital TV Research prognózisa szerint.

Az előrejelzés szerint a vizsgált időszak végére 16 olyan ország lesz a Földön, amelyekben egymilliárd dollárnál is többet szánnak egy évben a felhasználók a streaming előfizetésekre. A legnagyobb piac a jövőben is az Egyesült Államok lesz, ahol 2019 és 2025 között közel 18 milliárd dollárral bővül a streaming költés és eléri a 42 milliárd dollárt. Az ország részesedése a teljes globális piacból ugyanakkor csökken, 49-ről 42 százalékra.

Kínában a tavalyi 6,1 milliárd dollárról 2025-re 9,2 milliárd dollárra nő majd a streaming előfizetésekből származó bevétel. Ez egyben azt is jelenti, hogy a két legnagyobb piac összesített részesedése még a vizsgált időszak végén is meghaladja majd az 50 százalékot, igaz tavaly még 60 százalék fölötti volt.

Az Egyesült Királyság megtartja harmadik helyét, ráadásul a szigetország a globális átlagnak megfelelő mértékű fejlődést tud majd felmutatni, duplájára nőhet 2019 és 2025 között a streaming videó előfizetésekből származó bevétel, elérve a 4,5 milliárd dollárt. Érdemes megemlíteni a francia piacot is, ahol az elemzés szerint triplázás várható ezen a területen.

A platformokat vizsgálva a Netflix, a Disney+ és az Amazon Prime Video uralják majd a szektort, a három szolgáltatás az előfizetések több mint felét tudhatja majd magáénak. Az előrejelzés szerint a Netflix 2025-re már 263 millió előfizetővel bír majd, a leggyorsabb növekedést azonban a Disney+ mutathatja fel, és a vizsgált időszak végére már 172 millió előfzetővel rendelkezhet.

  • Megosztom