Pályázatot hirdetett a Lidl

A Lidl Magyarország idén meghirdette az egészséges életmódra fókuszáló, iskoláknak szóló pályázatát. A tét ez alkalommal is nagy, hiszen az áruházlánc újra 1 millió forint értékű vásárlási utalvánnyal jutalmazza a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkát benyújtó intézményt.

 

 

Az iskolai időszakban a gyerekek napjuk legnagyobb részét az intézményekben töltik, ezért a számukra megfelelő tápanyag- és folyadékbevitel fontosságára nemcsak a szülőknek, hanem a pedagógusoknak is figyelnie kell. Az iskolák minél hatékonyabb és eredményesebb bevonása érdekében a Lidl a tavalyi évhez azonos módon és a nagy érdeklődésre való tekintettel 2016 őszén is pályázatot írt ki általános iskolák és középiskolák számára, melyre olyan iskolai programokat vár az áruházlánc, amik a tanulók tudatos táplálkozását, egészséges életmódjának kialakulását szolgálják.

 

A jelentkező intézmények olyan összefoglaló anyaggal pályázhatnak, mely bemutatja, hogy az iskola miként, milyen eszközökkel, milyen módon segíti elő a diákok tudatos táplálkozását, egészségesebb életmódját. Az ismertetett kezdeményezés bármely formában megvalósulhat, lehet az iskolai rendezvény, verseny vagy kommunikációs kampány, amely hozzájárul a diákok egészségtudatos életmódjának elősegítéséhez.

 

A beérkezett pályaműveket Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke és a Lidl munkatársai értékelik. Az elbírálás szempontjai között szerepel az egyediség, az újszerűség, az ötletesség és nem utolsó sorban a várható életmód-változtató hatás. A pályázatokat az egeszsegesiskolak@gmail.com e-mail címre várják 2016. november 14-éig.

 

A Lidl Magyarország évek óta kiemelt hangsúlyt helyez az egészséges életmóddal összefüggő edukációra, a tudatos és speciális étkezésűek segítésére, különösképpen a gyerekek megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozására. Ennek érdekében a vállalat a lakosság széles rétegét megszólító tájékoztató kampányokat és egészség fókuszú rendezvényeket szervez, és gondol a közoktatási intézményekre is. A szervezők bíznak benne, hogy az idei iskolai pályázatra ezúttal is minél több példamutató programleírás érkezik.

  • Megosztom