Ovisokat támogat az E.ON

A már hagyományos iskolakezdési támogatás mellett az energiavállalat 500 óvodakezdő csomaggal segíti a kisebbeket is

Idén is 500 óvodakezdő csomaggal támogatja az E.ON a kisebbek élményteli évkezdését, az óvodai élethez történő becsatlakozásukat. Az ajándékok az ország számos pontjára eljutnak, az első csomagokat a mai napon Szolnokon vehették át a kisgyermekek.

Az E.ON évek óta elkötelezetten támogatja a jövő generációját. Az energiavállalat idén immár hetedszer csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet „Iskolakezdés együtt!” nevű segélyakciójához és amellett, hogy figyelemfelhívó kampánnyal és munkatársi gyűjtéssel segítette annak sikerét, 5 millió forint értékű támogatással is hozzájárult a segélyakció célkitűzéseihez. Mivel a családok kisebbekből, nagyobbakból állnak, ezért nem csak az iskolásokra, hanem a testvérekre, az óvodásokra is gondolt a vállalat, további 5 millió forint értékben az óvodakezdő kisgyerekek évkezdését is támogatja.

Szolnokon két óvoda, illetve a segélyszervezet helyben működtetett családok átmeneti otthonában élő gyermekek részesülnek a városban kiosztásra kerülő összesen 145 csomagból, melyek közül az elsőket ma adták át a Szent Tamás Görögkatolikus Óvodában. Az adomány egy tisztasági csomagot (fogkefe, fogkrém, szappan, törölköző, zsebkendő) továbbá kézműves- és kreatív foglalkozáshoz használható eszközöket (vízfesték, ceruza, papírragasztó, gyurma, zsírkréta), valamint a gondozási időben használható ruházatot (pizsama, papucs/váltócipő) tartalmaz.

Országszerte összesen 500 óvodakezdő kisgyermekhez jut el az egyenként 10.000 forint értékű csomag. Az 5 millió forint értékű óvodakezdést segítő felajánlásból Jász-Nagykun-Szolnok megyén kívül az energiavállalat 355 kaposvári, kastélyosdombói, orosházi, szendrői, miskolci, vizsolyi és budapesti óvodás évkezdését is támogatja, hogy az új életszakasz indulása az ő számukra is igazán örömteli lehessen.

  • Megosztom