Óvatosak a hozzánk látogató turisták

Időből és pénzből is keveset költenek Magyarországon az idelátogató turisták a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) fejlesztési vezérigazgató-helyettese szerint. Az MTÜ néhány év alatt megduplázná az átlagos költést.

 

Princzinger Péter, az MTÜ fejlesztési vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában azt mondta, hogy egy turista átlagosan két és fél napot tartózkodik Magyarországon, és mintegy 290 eurót költ – derül ki az MTI beszámolójából. Ezt az összeget két-három éven belül a duplájára szeretné emelni az MTÜ, amely az országban eltöltött időt is növelné, valamint “azt sem bánná”, ha többen érkeznének.

 

A vezérigazgató-helyettes szerint meg kell fontolni, hogy más irányba, a mennyiségtől a minőség felé mozduljon el a magyar turizmus, tehát ne csak azért jöjjenek vendégek az országba, mert olcsó. Jelenleg leginkább német nyelvterületről, valamint az Egyesült Királyságból érkeznek turisták, de érdemes lenne megcélozni az Egyesült Államokat, Kanadát, Brazíliát és a Távol-Keletet is.

 

A fejlődésben fontos szerepet játszhat az a csaknem 11 milliárd forintos program, amelyet a turisztikai kínálat népszerűsítése és az idegenforgalmi vállalkozások piacra jutásának elősegítése érdekében indít az MTÜ. Princzinger Péter reményei szerint ennek eredményei 2018 közepétől válnak majd érezhetővé.

  • Megosztom